Itālija aizliegs iebraukt cilvēkiem no Indijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 vakcīnu piegāde
Covid-19 vakcīnu piegāde Foto: Mohammad Ponir Hossain / REUTERS

Itālija aizliegs iebraukt cilvēkiem no Indijas, taču aizliegums neattieksies uz Itālijas iedzīvotājiem, svētdien paziņoja veselības ministrs Roberto Speranca.

"Es esmu parakstījis jaunu dekrētu, aizliedzot iebraukt Itālijā cilvēkiem, kas pēdējās 14 dienās bijuši Indijā," savā "Facebook" kontā raksta Speranca. "Mēs nevaram zaudēt modrību."

"Itālijas iedzīvotāji var atgriezties, taču viņiem pirms izbraukšanas un iebraucot jāveic tests un jāpaliek karantīnā," norādīja Speranca.

Vienlaikus tiem, kas jau ir Itālijā, bet pēdējās 14 dienās bijuši Indijā, jākontaktējas ar veselības aizsardzības iestādēm, pavēstīja Spreanca.

Indijā svētdien reģistrēts jauns koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita rekords - teju 350 000 diennakts laikā.

Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 2767 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kas ir lielākais skaits diennaktī kopš pandēmijas sākuma, un oficiālais upuru skaits sasniedzis 192 311.

Indijā ceturto dienu pēc kārtas inficēšanās gadījumu skaits pārsniedz 300 000, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 16,9 miljonus.

Tomēr daudzi eksperti prognozē, ka pašreizējā pandēmijas viļņa virsotne Indijā netiks sasniegta vēl vismaz trīs nedēļas. Eksperti arī uzskata, ka patiesais Covid-19 upuru skaits ir daudz augstāks.

Valdība organizējusi īpašus vilcienus, lai piegādātu skābekli pandēmijas vissmagāk skartajām pilsētām.

Skābekļa un citu trūkstošo ārstniecības materiālu transportēšanā iesaistīti arī gaisa spēki.

Varasiestādes izdara spiedienu arī uz rūpniekiem, lai panāktu skābekļa un trūkstošo medikamentu ražošanas apjoma palielināšanu.

Tikmēr Deli gultasvietu un skābekļa trūkuma dēļ daudzi pacienti mirst rindās pie slimnīcām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu