Drāma Horvātijā - Ožjē par avāriju un policista apdraudēšanu saņem brangu naudas sodu (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ar franču autosportista Sebastjana Ožjē uzvaru svētdien noslēdzās pasaules rallija čempionāta kārtējais posms - Horvātijas rallijs. Jāteic, ka pašam Ožjē sacensības bija spraigiem notikumiem bagātas. Viņš jau pašā ievadā nobrauca no ceļa, vēlāk brauca ar pārsistu priekšējo riteni un rallija pašā izskaņā piedzīvoja sadursmi ar citu auto uz ielas. Par to viņam piespriesta barga soda nauda un noteikta atliktā diskvalifikācija no vienām sacensībām.

Cīņas Horvātijas rallijā bija spraigas līdz pat pēdējiem metriem, ko apliecina arī sacensību rezultāti - Ožjē finišā tikai par 0,6 sekundēm apsteidza britu Elfinu Evansu, savukārt beļģis Tjerī Nevils atpalika vēl par tikai 7,5 sekundēm.

Sacensības, kuru maršruts veda pa šauriem, vijīgiem lauku celiņiem, nenoliedzami bija sarežģītas un spraigas. Asumiņu tām piebēra incidents pārbraucienā starp 17. un 18. posmu, kad Ožjē iekļuva avārijā.

Ožjē vēlāk skaidroja, ka bija ceļā no servisa parka, kad vēlējās "savā mašīnā šo to pārbaudīt", tādēļ nolēmis uz brīdi piestāt tam piemērotā autobusa pieturā. Liecinieku video lieliski redzams, ka šajā brīdī Ožjē automobilim pa labo pusi lielā ātrumā garām mēģina tikt cits auto, un notiek sadursme.  

Ne Ožjē un viņa stūrmanis Žuliēns Ingrasia, ne arī BMW vadītājs traumas incidentā neguva, taču notikuma vietā visiem iesaistītajiem nācās uzkavēties līdz policijas atbraukšanai. Rallija stjuartu ziņojumā teikts, ka neviens no policistiem nav runājis angliski, tādēļ uz notikuma vietu izsaukts cits Toyota komandas pārstāvis, kurš varētu sakārtot ar incidentu saistītos dokumentus.

Sapratis, ka neskaidrības tiks atrisinātas bez viņa klātbūtnes, jo klātesošajiem policistiem bijusi saruna ar rallija vadību, Ožjē sēdās savā sasistajā mašīnā un devās uz ātrumposmu.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau vēlāk tika pieņemts lēmumu sodīt Ožjē par policista apdraudēšanu, jo sportists nedaudz pasteidzās un sāka braukt, pirms horvātu likuma sargs bija atgājis no auto. Par šo pārkāpumu rallija tiesneši Ožjē noteikuši atlikto diskvalifikāciju, kas būs spēkā sešus mēnešus, un 5000 eiro naudas sodu. Tā kā sportists pēc aizbraukšanas no notikuma vietas krustojumu šķērsoja pie sarkanās gaismas, viņam naudas sodā jāsamaksā vēl papildu 2000 eiro.  

Līdzīgu atliktās diskvalifikācijas sodu Montekarlo rallijā par braukšanu ar sabojātu auto, kam griežas tikai trīs riteņi, saņēma igaunis Ots Tanaks. Viņa gadījumā gan soda periods ir viens gads, un tas nozīmē, ka Tanaks nevar šāda veida pārkāpumus pieļaut līdz pat sezonas beigām. Pretējā gadījumā viņam vienu posmu nāksies izlaist.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu