No otrdienas Siguldas novada skolās mācības turpināsies attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: fizkes, Shutterstock

No rītdienas Siguldas novada skolās mācības turpināsies attālināti, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Siguldas novada pašvaldības vadība un izglītības iestāžu direktori, konsultējoties ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vadību un atbildīgi izvērtējot esošo kumulatīvo rādītāju, kā arī pēdējo dienu straujo saslimstības pieaugumu, nolēmuši ar otrdienu, 27.aprīli, mācības skolās turpināt attālināti visu izglītības procesā iesaistīto drošībai.

Pašvaldība aicina izvērtēt nepieciešamību uz bērnudārziem vest tos bērnus, kurus vismaz tuvākās nedēļas drošībai varētu atstāt mājās. Bērnudārzos darbosies dežūrgrupas tiem bērniem, kuru vecāki nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu mājās.

Detalizētāku informāciju par katras skolas mācību procesa organizēšanu vecāki saņems skolvadības sistēmā "e-klase.lv" pirmdien.

Kā stāstīja Brikmane, veicot testēšanu ar siekalu testiem, pagājušajā nedēļā visās Siguldas izglītības iestādēs testi ir bijuši negatīvi, izņemot pirmsskolas izglītības iestādi "Ābelīte", kur jau pagājušajā nedēļā piecas grupas atradās karantīnā, jo sākotnēji ar Covid-19 saslima bērni.

Ņemot vērā, ka patlaban saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir 472, visu drošībai nolemts pieņemt strauju, bet atbildīgu lēmumu un vēl pirmdien, 26.aprīlī, dot iespēju skolēniem piedalīties stundās un paņemt grāmatas un citas lietas uz māju, kā arī vecākiem pārorganizēt ģimenes plānus, lai no otrdienas, 27.aprīļa, turpinātu attālinātās mācības, sacīja Brikmane.

Drīzumā Siguldas novada pašvaldības informatīvajos kanālos tiks publicēta informācija par to, kad būs iespēja pieteikties pārtikas pakām skolēniem, kuri turpina mācības attālināti. Tāpat arī aktuālā informācija par mācību atsākšanu klātienē Siguldas novada skolās tiks publicēta pēc SPKC datu saņemšanas turpmākajās nedēļās.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Siguldā pašlaik ir 85 cilvēki.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā piektdienā straujš saslimstības pieaugums novērots Siguldā, kur kopumā saslimuši 75 cilvēki, bet no tiem 24 ir jauni inficēšanās gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu