Ģimenes ārstiem sāks piegādāt "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Bird stocker TH, Shutterstock.

Šonedēļ ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 pirmo reizi saņems arī ģimenes ārsti.

Ņemot vērā šonedēļ plānotās vakcīnu piegādes, līdz 28.aprīlim pirmās 45 ģimenes ārstu prakses saņems arī "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu devas - kopumā teju 3000 vakcīnu devas, kas veido 7% no visām "Pfizer"/"BioNTech" šīs nedēļas piegādēm vakcinācijas veicējiem.

"Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas piegādes ģimenes ārstu praksēs turpinās palielināties līdz ar kopējo šī ražotāja vakcīnu piegāžu pieaugumu Latvijā, norāda vakcinācijas projektā.

Šī ražotāja vakcīnu piegādi ģimenes ārstiem iespējams nodrošināt, jo pārskatīts līgums ar vienu no vakcīnu loģistikas uzņēmumiem, kā arī ar vakcīnu loģistikas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā panākta vienošanās par nepieciešamajiem pārvadāšanas noteikumiem, kas ļautu iesaistīt arī ģimenes ārstus "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu aktīvā izmantošanā.

Turpmāk vakcīnu loģistikas pakalpojumu sniedzēji nodrošinās, ka "Pfizer"/"BioNTech" devas tiek nogādātas gan līdzšinējiem vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, pārsvarā slimnīcām un citām ārstniecības iestādēm, gan arī ģimenes ārstu praksēm.

Vakcinācijas projektā skaidro, ka ģimenes ārstu prakses vakcīnas varēs uzglabāt gan sasaldētā veidā, ja tām ir nepieciešamais uzglabāšanas aprīkojums, gan jau atkausētā veidā verificētā divu līdz astoņu grādu temperatūras pēc Celsija ledusskapī, kas pieejams katrā ģimenes ārsta praksē, ja tā veic vakcināciju. Šādā veidā ģimenes ārsti var "Pfizer"/"BioNTech" glabāt līdz 120 stundām no atkausēšanas brīža, šajā laikā nodrošinot vakcīnu izlietošanu.

Šīs nedēļas sākumā vakcinācijas veicēji saņems kopumā teju 49 000 vakcīnu devas - 30% no tām būs no ražotāja "Moderna", 50% - "Pfizer"/"BioNTech" un atlikušie 20% - ražotāja "AstraZeneca".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu