Pavļuts: Vakcinācijas iestādes drīzumā atvērs jaunas pieraksta iespējas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

Vakcinācijas iestādes šodien un rīt atvērs daudz jaunu pieraksta iespēju, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Šobrīd ienāk satrauktas ziņas, ka "manavakcina.lv" nevar atrast jaunas vakcinēšanās iespējas. Tas mainīsies," norāda ministrs. Viņš tostarp atzīmē, ka vakar Latviju sasniedza 12 000 devu ražotāja "Moderna" piegāde, turklāt šodien tika atvesta 33 000 devu "Pfizer"/"BioNTech" piegāde. Šobrīd sadales lēmumi par piegādātajām devām, pēc Pavļuta paustā, ir gatavi.

No šodienas arī esot labota pagājušās nedēļas nepilnība - pieteikties uz konkrētu vakcinācijas laiku un vietu turpmāk varēs arī pa tālruni 8989. Tā ir iespēja senioriem un citu prioritāro grupu cilvēkiem, kas ir ilgi un pacietīgi gaida savu iespēju tikt pie konkrēta pieraksta un vakcīnas.

Jau ziņots, pirms nedēļas ārstniecības iestādes sāka piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā informācijas tehnoloģiju sistēmā "ViVat".

Šis vienotais rīks iedarbināts, nodrošinot centralizēto apstrādi vakcinējamo sarakstiem, kā rezultātā "uzlabosies ārstniecības iestāžu ērtība, paātrināsies vakcinācijas sarakstu apstrāde un datu ievade," iepriekš pauda ministrs. "Respektīvi, mums būs daudz ērtāk strādāt ar šiem sarakstiem un novirzīt cilvēkus uz "Manavakcina.lv" un vakcinācijas punktiem," iepriekš pauda veselības ministrs.

Vakcinācijas pieraksti tiek atvērti, kolīdz vakcinācijas veicēji saņem apstiprinājumu par papildu devu piegādēm

Vakcinācijas kalendāru atvēršana notiek brīdī, kad vakcinācijas veicēji saņem apstiprinājumu par papildu vakcīnu pret Covid-19 devu piegādēm, skaidroja Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Līdz ar to jo vairāk vakcīnu ienāks Latvijā, jo vairāk pieteikšanās iespēju varēs atvērt vaļā.

Pēc Strazdas paustā, šobrīd "manavakcina.lv" kalendāru papildināšana notiek, ņemot vērā līdz šim piegādāto vakcīnu sadalījumu jau esošo pierakstu nodrošināšanai gan ģimenes ārstiem, gan ārstniecības iestādēm.

Tāpat vakcinācijas projektā aicina ņemt vērā, ka daļa Latvijā ievesto vakcīnu jāizmanto otro devu vakcinācijai, kas arī ietekmē jaunu kalendāra vietu atvēršanu.

"Šobrīd notiek plānošana ar lielajiem vakcinācijas centriem par jaunu kalendāru atvēršanu arī tuvākajām dienām. Ļoti svarīgi ņemt vērā, ka mēs šajā brīdī pārejam no vakcinācijas procesa, kad ārstniecības iestādes un ģimenes ārsti strādāja ar tiem manuāli novirzītajiem iedzīvotājiem, attiecīgi plānojot arī vakcīnu apjomu," skaidroja vakcinācijas projekta pārstāve.

Patlaban, pēc Strazdas vārdiem, notiek pāreja uz formātu, kad papildu vakcinēties gribētāju skaitu veido pašu cilvēku veidota vietas un laika izvēle. Šobrīd šo pašvadīto pieteikšanos daļēji ierobežojot kopējais pieejamo vakcīnu apjoms, bet jau pavisam drīz kalendāru skaits būs būtiski lielāks, uzsvēra vakcinācijas projektā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu