Latvija saņēmusi ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu piegādi 33 930 devu apmērā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha

Latvija pirmdien saņēmusi "Pfizer"/"BioNTech" ražoto vakcīnu šīs nedēļas piegādi 33 930 devu apmērā, informēja Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Visas saņemtās vakcīnu devas tiks novirzītas vakcinācijas veikšanai līdzšinējās prioritārajās grupās - gan kā pirmās, gan otrās devas.

Lielākā daļa piegādes līdz šīs nedēļas trešdienai jau būs nogādātas līdz ārstniecības iestādēm, turklāt pirmo reizi šī ražotāja vakcīnas tiks piegādātas ģimenes ārstiem. Piegāde ģimenes ārstiem tiek nodrošināta, ņemot vērā to jaunos vakcīnu piegādes līgumus ar loģistika pakalpojuma sniedzējiem.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja, ka drīzumā vakcinācijas iestādes šodien un rīt atvērs daudz jaunu pieraksta iespēju.

"Šobrīd ienāk satrauktas ziņas, ka "manavakcina.lv" nevar atrast jaunas vakcinēšanās iespējas. Tas mainīsies," norāda ministrs. Viņš tostarp atzīmē, ka vakar Latviju sasniedza 12 000 devu ražotāja "Moderna" piegāde, turklāt šodien tika atvesta 33 000 devu "Pfizer"/"BioNTech" piegāde. Šobrīd sadales lēmumi par piegādātajām devām, pēc Pavļuta paustā, ir gatavi.

No šodienas arī esot labota pagājušās nedēļas nepilnība - pieteikties uz konkrētu vakcinācijas laiku un vietu turpmāk varēs arī pa tālruni 8989. Tā ir iespēja senioriem un citu prioritāro grupu cilvēkiem, kas ir ilgi un pacietīgi gaida savu iespēju tikt pie konkrēta pieraksta un vakcīnas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu