Atcelta apsūdzība autovadītājam par sadursmi ar Dzanardi

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Alekss Dzanardi
Alekss Dzanardi Foto: Reuters/ScanPix

Sjēnas prokuratūra pārtraukusi izmeklēšanu pret kravas automašīnas vadītāju, kurš bija iesaistīts sadursmē ar bijušo Pirmās formulas (F-1) pilotu parariteņbraucēju Aleksu Dzanardi, pirmdien ziņoja Itālijas ziņu aģentūras.

Jau ziņots, ka jūnijā smagā satiksmes negadījumā cieta Itālijas parasportists un bijušais F-1 pilots Dzanardi, kurš tobrīd treniņā vadīja savu paravelosipēdu.

Izmeklētāji nav varējuši atrast jebkādus pierādījumus, ka satiksmes negadījumu, kurā Dzanardi guva smagas traumas, ieskaitot vairāku sejas kaulu lūzumus, ir izraisījis kravas automašīnas vadītājs.

Saskaņā ar ziņu aģentūras "Adnkronos" sniegto informāciju 54 gadus vecais Dzanardi ir iesniedzis apelāciju. Tiesa to izskatīs un var lemt par izmeklēšanas atsākšanu.

Kopš avārijas, kurā Dzanardi vadīto ar rokām darbināmo velosipēdu sašķaidīja pretimbraucošā kravas automašīna, viņam ir veiktas vairākas operācijas, bet novembrī viņš devās slimnīcā turpmākai rehabilitācijai.

Pēc jūnija avārijas itālis gandrīz mēnesi Sjēnas slimnīcā tika turēts mākslīgā komā.

2001.gada 15.septembrī CART sērijas sacensībās Vācijā Dzanardi cieta avārijā, pēc kuras ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr Dzanardi zaudēja abas kājas.

Jau nākamajā gadā pēc avārijas viņš bija atpakaļ trasē un 2007.gadā pievērsās parasportam. Itālis pēdējās divās paralimpiskajās spēlēs izcīnījis četras zelta un divas sudraba medaļas sacensībās parariteņbraukšanā, un mērķēja arī uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Viņš ir arī divpadsmitkārtējs pasaules čempions.

Laika posmā starp 1991. un 1999. gadu Dzanardi piedalījās 41 F-1 pasaules čempionāta sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

Karjeras laikā itāļu sportists kļuvis par divkārtēju CART čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu