"IDFF Artdocfest/Rīga 2021" tiks organizēts kā mākslinieciska akcija ar kino piegādi mājās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Artdocfest"
"Artdocfest" Foto: publicitātes

Pandēmijas laikā festivāls "IDFF Artdocfest/Rīga 2021" tiks organizēts kā mākslinieciska akcija ar kino piegādi mājās, kas tiks dokumentēta un iemūžināta dokumentālā filmā, informē festivāla "Baltijas fokusa" programmas un simpozija kuratore Kristīne Briede.

Viņa pavēstīja, ka festivāla norises laikā tā rīkotāji pievedīs vai nodos filmu nelielai, "viena burbuļa" jeb vienas mājsaimniecības" skatītāju grupai. Tādējādi, piemēram, lauku daudzbērnu ģimene filmu skatīsies brīvā dabā savvaļas govju fermā, cita filma nonāks kādas kino grupas rīcībā, sieviešu cietuma iemītnieces skatīsies divas festivāla filmas, brīvā dabā tiks organizēts seanss arī jauniešu komūnas iemītniekiem.

Pēc pirmizrādes notiks jautājumu un atbilžu sesija vai arī autora diskusija ar skatītājiem. Briede akcentēja, ka spēkā esošie ierobežojumi un drošības pasākumi noteiks skatītāju grupu izvietojumu un apjomu.

Kuratore norādīja: tā kā festivāla akcija - filmas uzņemšana notiek ierobežotos apstākļos, septiņos seansos tiks demonstrētas festivāla programmas Baltijas fokuss filmas. Viena atsevišķa izrāde tiks rīkota festivāla konkursa programmas "Artdocfest" filmai "Gunda".

Tāpat viņa uzsvēra, ka abu konkursa programmu, "Artdocfest" un "Baltijas fokuss" žūrijas skatās filmas uz lielā ekrāna. Programmas "Artdocfest" žūrija strādā klātienē, programmas "Baltijas fokuss" žūrija strādās attālināti no savām mītnes zemēm. Briede norādīja, ka notikušas izmaiņas konkursa programmas "Artdocfest" žūrijas sastāvā. Žurnālista un publicista Vladimira Poznera vietā strādās kino kritiķis, publicists un Eiropas vecākā kino žurnāla "Kinomāksla/Izsskustvo kino" galvenais redaktors Antons Doļins.

Pēc festivāla pārstāves paustā, 3. maijā plkst.21 televīzijas kanālā "Current Time" un "IDFF Artdocfest" sociālā medija "Facebook" kontā tiks translēta noslēguma ceremonija. Noslēguma ceremonijas skatītāji tiks iepazīstināti ar festivāla norisi, filmām, to autoriem, tiks paziņoti uzvarētāji un pasniegtas balvas.

Artdocfest
Artdocfest Foto: artdocfest.com

Savukārt no 1. maija līdz 3. maijam festivāla ietvaros notiks dokumentālā kino simpozija diskusiju filmēšana. 1. maijā tiešsaistē notiks starptautiska diskusija "Dokumentālista misija pasaulē bez barikādēm jeb ko šodien būtu filmējis Podnieks?" ar Baltijas valstu kinematogrāfistu piedalīšanos ierobežotā skaitā, 2. maijā brīvā dabā un tiešsaistē notiks Latvijas dokumentālistu diskusija "Dokumentālistu pēcpusdienas snauda" ar Agra Redoviča pēdējo piecu gadu Latvijas dokumentālā kino analīzi. 3.maijā notiks filozofa Ulda Tīrona saruna ar režisoru, filmas "Gunda" autoru Viktoru Kosakovski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu