Zelenskis: Krievijas karaspēks var atgriezties jebkurā brīdī (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT

Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir jāsaglabā modrība, neraugoties uz to, ka no robežas tiek atvilkts tur pēdējā laikā sakoncentrētais Krievijas karaspēks, otrdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, brīdinot, ka Krievijas karaspēks var atgriezties kurā katrā brīdī.

"Fakts, ka karaspēks tiek atvilkts, nenozīmē, ka armijai nav jābūt gatavai iespējai, ka šis karaspēks uz mūsu robežām jebkurā brīdī var atgriezties," sacīja Zelenskis, apmeklējot Ukrainas armijas vienības netālu no anektētās Krimas.

Zelenskis arī pauda cerību, ka trešdien gaidāmajā Ukrainas, Krievijas un EDSO Trīspusējās kontaktgrupas sanāksmē tiks panākta vienošanās par uguns pārtraukšanas režīma atjaunošanu Donbasā, teikts paziņojumā prezidenta mājaslapā.

"Normandijas formāta paplašināšana vai formāta izmaiņas Minskas procesā, kam ir jākļūst elastīgākam, varētu sekmēt miera panākšanu Donbasā," norādīja Zelenskis.

"Krievija ne jau pirmo gadu ķeras pie spiediena pret Ukrainu, tomēr Ukrainas, Eiropas valstu un ASV kopējie centieni attiecībā uz Krieviju ļāva radīt deeskalācijas iespēju," norādīja prezidents.

"Mēs nevaram garantēt par 100%, ka Krievijas karaspēks neatgriezīsies.

Mēs visi sveicam lēmumu atvilkt karaspēku no robežas ar Ukrainu. Tas liecina par nodomu neturpināt eskalāciju," rezumēja Zelenskis.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši arī plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu