Kariņš cer, ka maijā vidēji nedēļā vakcinēs 100 000 līdz 150 000 cilvēku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Reuters/ScanPix

Maijā Latvijā pret Covid-19 vajadzētu vakcinēt vidēji 100 000 līdz 150 000 cilvēku nedēļā, šādu cerību intervijā TV3 pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

No 3.maija Latvijā sāksies masveida vakcinēšana, kad potes pret Covid-19 būs pieejamas ikvienam. Kariņš atzīmēja, ka tad vakcīnas pret Covid-19 Latvijā sāks ienākt pieaugošā daudzumā, un galvenais uzstādījums būs panākt, lai izpotē tik vakcīnu devu, cik ienākas, un lai neveidojas uzkrājumi.

Kā uzsvēra premjers, lai atceltu dažādus Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, nepieciešams, lai Latvijas iedzīvotāji pēc iespējas ātrāk vakcinējas. Savukārt lokdaunu maija brīvdienās valdība neapsverot.

Kariņš atzina, ka valstij jāturpina uzrunāt cilvēkus, lai mudinātu viņus vakcinēties, bet līdz šim šī komunikācija varbūt neesot bijusi pietiekama, tostarp esot jārod iespēja uzrunāt arī svešvalodās. Man nav skaidrs, kāpēc ārkārtas apstākļos slīgstam drausmīgā birokrātijā, Kariņš komentēja radušās grūtības informāciju par vakcīnām izplatīt arī krievu valodā.

Savukārt runājot par krīzes laika atbalsta apturēšanu, premjers informēja, ka ceturtdien Ekonomikas ministrija nāks klajā ar izvērstākiem priekšlikumiem par atbalsta apturēšanu vairākām nozarēm, tomēr politiķis sola - nozarēs, kur joprojām ir nopietni ierobežojumi, kamēr būs ierobežojumi, būs arī valsts atbalsts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu