ASV privātskolā aizliedz strādāt vakcinētiem skolotājiem (16)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Centnera akadēmija, Maiami, Floridas štatā.
Centnera akadēmija, Maiami, Floridas štatā. Foto: Chandan Khanna / AFP

Privātskola Maiami, Floridas štatā, mudinājusi savus skolotājus nevakcinēties pret Covid-19, citādi tie netikšot pielaisti pie stundu vadīšanas, vēsta raidorganizācija BBC.

Centnera akadēmijas vadība atsaucās uz internetā izplatītiem nepamatotiem apgalvojumiem, ka atrašanās līdzās vakcinētiem cilvēkiem "negatīvi iespaidojot" nevakcinētos. 

Skolotājiem un skolēnu vecākiem tika izsūtīta vēstule, kurā skola aicināja skolotājus un citus darbiniekus, kuri vēlas vakcinēties pret Covid-19, to darīt pēc mācību gada beigām. Privātskola "nevar atļaut nesen vakcinētiem cilvēkiem atrasties skolēnu tuvumā", bija norādīts vēstulē. Tiem skolas darbiniekiem, kas jau vakcinējušies, par to esot jāziņo darba devējam.

"Tā ir mūsu politika - cik vien tas iespējams, nenodarbināt nevienu, kurš vakcinējies ar eksperimentālo Covid-19 vakcīnu, kamēr nav zināms vairāk informācijas," norādījusi skolas vadītāja Leila Centnera.

"Man nav pieņemami, ka jūs esat šajā skolā," viņa sacīja pagājušonedēļ ierakstītā video ziņojumā darbiniekiem.

Atbildot uz jautājumiem par privātskolas lēmumu, Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki norādīja, ka Covid-19 vakcīnas ir radītas, lai "bērni būtu drošībā, vecāki būtu drošībā, skolotāji būtu drošībā".

Vietējā skolotāju savienība "The United Teachers of Dade" paziņojusi: "Mūs šausmina nedrošie darba apstākļi un darbinieku tiesību pārkāpumi, kas arodbiedrību pārstāvniecības un līgumtiesību trūkuma dēļ jāpiedzīvo mūsu kolēģiem, kuri strādā šādās skolās."

Leila Centnera un viņas vīrs Deivids Centners, kuri sevi raksturo kā "veselības brīvības aizstāvjus", iepriekš ir savu skolēnu vecākiem mācījuši, kā iesniegt vajadzīgos dokumentus, lai apietu Floridā noteiktās bērnu vakcinācijas prasības.

Leila Centnera
Leila Centnera Foto: Ekrānuzņēmums

Centnera sociālajos tīklos izplata sazvērestības teorijas un nepatiesu informāciju par Covid-19 un vakcīnām pret to, norāda raidorganizācija "CBS Miami". Nesen viņa apgalvojusi, ka tūkstošiem sieviešu esot pēkšņi sākušās menstruācijas tāpēc, ka viņas atradušās vakcinētu cilvēku tuvumā.

Centnera akadēmija ir maksas privātskola. Gada maksa pirmsskolas vecuma bērniem sākas no 15 160 ASV dolāriem (12 550 eiro), savukārt pamatskolas vecuma bērniem sasniedz gandrīz 30 000 dolāru (24 850 eiro).

​Pašlaik ASV Covid-19 vakcīnu saņēmuši vairāk nekā 140 miljoni iedzīvotāju.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu