"Skaņu mežs" izziņo bezmaksas tiešsaistes sarunu ciklu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džo Moriss
Džo Moriss Foto: publicitātes

Nepieradinātās mūzikas biedrība "Skaņu mežs" izziņo sešu tiešsaistes sarunu ciklu, kurā ievērojami mūziķi un mūzikas teorētiķi runās par dažādiem eksperimentālās mūzikas apakšžanriem nozīmīgiem tematiem, tostarp arī prasmi klausīties. 

Tiešsaistes notikumu sērija tiks aizsākta 6. maijā ar mūzikas un skaņu mākslas teorētiķa Duglasa Kāna (Douglas Kahn) lekciju par komponistu Elvinu Lusjē (Alvin Lucier).

"Skaņu mežs" jau 19 gadus nodarbojas ar izstāžu, performanču un festivāla organizēšanu. Pēdējos gados par neatņemamu biedrības aktivitāšu sastāvdaļu ir kļuvuši arī "Skaņu meža" rīkotie izglītības pasākumi. Pielāgojoties pasaulē valdošajiem apstākļiem, ierasto dzīvo performanču vietā biedrība šoreiz piedāvā visiem interesentiem pieejamu lekciju/sarunu ciklu. Sarunu cikla pavasara cēlienā sākot no 6. maija piedalīsies vairāku Austrālijas augstskolu goda profesors Duglass Kāns (Douglas Kahn), franču mūziķis un vēsturiski nozīmīgā elektroakustiskās mūzikas institūta GRM direktors Kasels Jēgers (Kassel Jaeger), īstajā vārdā Fransuā Bonē (Francois J. Bonnet), Londonas koncerttelpas “Cafe OTO” līdzdibinātāja un radošā direktore Keiko Jamamoto (Keiko Yamamoto), kā arī komponiste un rakstniece Dženija Gotšalka (Jennie Gottschalk). Savukārt agrā rudenī notiks vēl 2 lekcijas ar brīvās improvizācijas ģitārista un Jaunanglijas konservatorijas pasniedzēja Džo Morisa (Joe Morris) un amerikāņu  laikmetīgās mūzikas interpretes, čellistes Frānsisas Marijas Uiti (Frances Marie Uitti) piedalīšanos.

Visas sarunas notiks angļu valodā bez tulkojuma latviski. Tās notiks platformā Zoom, par ko plašāka informācija pieejama "Skaņu mežs" Facebook kontā. Projektu īsteno nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas biedrība "Skaņu mežs" ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Vairāk informācijas: www.skanumezs.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu