NATO PA sanāksmē uzsver atbalsta nepieciešamību Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Ārvalstu okupācijas neatzīšanas politikai bija liela nozīme Latvijas neatkarības atzīšanā un šajā kontekstā arī Ukrainai ir svarīgs spēcīgs starptautisks atbalsts, par NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītāja, Ukrainas-NATO parlamentārās padomes līdzpriekšsēdētāja, Saeimas deputāta Ojāra Ērika Kalniņa pausto informē parlamenta Preses dienestā.

NATO PA neformālās atbalsta grupas Krimas platformai izveidošanas sanāksmē Kalniņš informēja par Saeimas Ārlietu komisijas pieņemto paziņojumu par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, nosodot Krievijas bruņoto spēku klātbūtnes būtisku paplašināšanu pie Ukrainas-Krievijas robežas un okupētajā Krimas pussalā.

Deputāts akcentēja paziņojumā izteikto aicinājumu Saeimas delegācijām starptautiskajās organizācijās aktīvi atbalstīt Krimas platformas atbalsta grupu izveidošanu tajās, atzīmējot, ka NATO PA ir pirmā starp tām.

Klātesošie uzsvēra nepieciešamību saskaņot starptautiskās sabiedrības rīcību, lai novērstu okupācijas un Krimas aneksijas mēģinājumu negatīvās sekas, kā arī nodrošinātu Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanu tās starptautiski atzītās robežās.

Plānots, ka grupas ietvaros trīs NATO PA locekļi - Kalniņš, Vācijas Bundestāga deputāts Karls Lamers un ASV kongresmenis Riks Larsens -, kā arī trīs viņu kolēģi no Ukrainas Augstākās Radas - priekšsēdētāja pirmais vietnieks Ruslans Stefančuks, NATO PA delegācijas vadītājs Jehors Čerņevs un vadītāja vietniece Solomija Bobrovska - vadīs grupas darbu, lai uzturētu starptautisko uzmanību Krievijas nelikumīgajai Krimas okupācijai un tās daudzpusīgajai negatīvajai ietekmei reģionā.

Ukraina izveidoja Krimas platformu 2020.gada beigās, lai stiprinātu starptautisko reakciju uz notiekošo Krievijas okupāciju un panāktu pilnīgu Krimas mierīgu atgriešanos Ukrainas kontrolē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu