Tukuma novada dome izsaka vēlmi iekļauties Kurzemes plānošanas reģionā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukuma novada domes ēka.
Tukuma novada domes ēka. Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunveidojamajam Tukuma novadam būtu jāatrodas Kurzemes plānošanas reģionā, trešdien lēmusi novada dome.

Pašreizējais Tukuma novads līdz šim ietilpa Rīgas plānošanas reģionā, bet ar administratīvi teritoriālo reformu, samazinot pašvaldību skaitu, tiks mainīta arī līdzšinējā pašvaldību piederība plānošanas reģioniem. Tukuma novada domes deputāti cer, ka pašvaldības viedoklī ieklausīsies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kurai ir jāpieņem gala lēmums.

Vēlmei turpmāk būt Kurzemes plānošanas reģionā par pamatu ir jaunveidojamā Tukuma novada ģeogrāfiskais novietojums, skaidroja domē. Tāpat novada specifika un prioritātes ir vairāk kopīgas ar citām Kurzemes pašvaldībām.

Jau ziņots, ka administratīvi teritoriālās reformas neskaidrību dēļ līdz maijam pagarināts Kurzemes plānošanas reģiona attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrādes termiņš. Kā norādīja Kurzemes plānošanas reģiona telpiskās attīstības plānotāja Indra Murziņa, nav skaidrības par vairākiem būtiskiem jautājumiem par administratīvi teritoriālo reformu, piemēram, reģiona funkcijām un to robežām, tai skaitā jaunveidotā Tukuma novada piederību Kurzemes vai Zemgales reģionam, kas var būtiski ietekmēt Attīstības programmas izstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu