Pie Ukrainas robežām koncentrētais Krievijas karaspēks atgriezies bāzēs (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas armija ceturtdien pavēstīja, ka tās karavīri ir atgriezušies pastāvīgās dislokācijas vietās pēc vērienīgajiem manevriem, kas tika rīkoti līdzās Ukrainai un izraisīja Kijevas un rietumvalstu satraukumu.

Kā norādīja armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs, manevros šomēnes piedalījās vairāk nekā 300 000 karavīru - teju trešā daļa no miljons vīru lielās armijas.

Manevros piedalījās 35 000 kaujas transporta vienību, 900 lidaparāti un 180 karakuģi, bruņoto spēku vadības sanāksmē sacīja ģenerālis.

Kā norādīja Krievijas Rietumu kara apgabala komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Žuravļovs, vairums viņa karavīru jau atgriezušies savos garnizonos, un tikai viens vilciena sastāvs vēl ir ceļā uz karavīru pastāvīgās dislokācijas vietu.

Karaspēka koncentrācija Krievijas dienvidos un dienvidrietumos izraisīja satraukumu rietumvalstīs, kas mudināja Maskavu spēkus atvilkt.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pagājušajā nedēļā lika karaspēku atvilkt, kad pats bija vērojis manevru gaitu anektētajā Krimā.

Šoigu gan uzsvēra, ka šim solim nav nekāda sakara ar Rietumu spiedienu, bet pašus Rietumu aicinājumus ministrs raksturoja kā nepiedienīgus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu