Portugāle atvērs robežu un mīkstinās Covid-19 ierobežojumus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lisabona, Portugāle. Ilustratīvs foto.
Lisabona, Portugāle. Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Rafael Marchante/File Photo

Portugāle sestdien atkal atvērs savu sauszemes robežu ar Spāniju un sāks ceturto un galīgo posmu savā programmā Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanai, ceturtdien paziņoja premjerministrs Antoniu Košta.

Ierobežojumu mīkstināšanas plāna galīgais posms sāksies 48 stundas agrāk, nekā bija plānots, sacīja premjers.

"1.maijā mēs ieiesim ierobežojumu mīkstināšanas nākamajā posmā, atkal atverot robežu ar Spāniju," Košta teica reportieriem pēc valdības sanāksmes.

Ierobežojumu mīkstināšanas pēdējā posmā ne vien tiks atcelta robežkontrole, bet arī atļautas kāzas un citas pulcēšanās, tomēr to norises vietās būs atļauts izmantot ne vairāk par 50% no platības.

Tiks atļauti arī sporta pasākumi gan ārtelpās, gan iekštelpās. Kafejnīcas, restorāni un kultūrvietas varēs pagarināt darba laiku, sevišķi nedēļas nogalēs.

19.aprīlī Portugālē tika atkal atvērti iepirkšanās centri, koledžas un augstskolas, ka arī tika atļauta maltīšu ieturēšana iekštelpās, pārejot uz ierobežojumu mīkstināšanas trešo posmu.

Aprīļa sākumā tika atkal atvērtas vidusskolas, kā arī tika atļauts kafejnīcām un restorāniem uzņemt apmeklētājus ārtelpās.

Tiks saglabāti ceļošanas ierobežojumi, un ieceļotājiem Portugālē vēl arvien būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests vai jādodas karantīnā, sacīja Košta.

Daži ierobežojumi tiks saglabāti rajonos ar lielāku inficēšanās gadījumu skaitu.

Portugāle gada sākumā pieredzēja krasu Covid-19 gadījumu skaita kāpumu, kas pārslogoja slimnīcas, un ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieauga līdz apmēram 17 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu