Mediķu ekspertīze: Maradonas aprūpe bija nepietiekama un neapdomīga (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Djego Maradona
Djego Maradona Foto: Reuters/ScanPix

Mediķu ekspertīzes ziņojums liecina, ka Argentīnas futbola leģendas Djego Maradonas aprūpe bijusi nepietiekama un neapdomīga, vēsta BBC.

Maradona mūžībā devās pērn novembrī 60 gadu vecumā. Viņš mira no sirdstriekas.

Futbola leģendai divas nedēļas pirms nāves tika veikta smadzeņu operācija, jo bija izveidojies asins receklis.

Maradona savas dzīves laikā cīnījās alkohola un kokaīna atkarībām. Autopsijā gan neatklāja alkohola vai narkotisko vielu klātbūtni ķermenī.

Argentīnas prokuratūra sāka izmeklēšanu, ko publiski pieprasīja Maradonas meitas, kuras pauda pārliecību, ka mediķu darbā pieļauta nolaidība.

Martā prokuratūra izveidoja mediķu paneli ar 20 ekspertiem, lai konstatētu, vai Maradonas aprūpē bijusi nolaidība.

Ekspertīzē, kas apkopota uz 70 lapām, atklāts, ka Maradona bijis ļoti slims 12 stundas pirms nāves. Šajā periodā viņš "netika pienācīgi uzraudzīts", vēstīts ziņojumā.

Argentīnas laikraksts "Clarín" un ekspertu paneļa locekļi apsūdz Maradonas mediķu komandu par futbola leģendas dzīvības atstāšanu "likteņa varā".

Medicīnas ekspertu ziņojumā teikts, ka Maradonas izredzes izdzīvot būtu bijušas lielākas, ja viņš būtu uzturējies slimnīcā, nevis ārstējies mājās.

Atsaucoties uz ekspertīzi, "Reuters" ziņu aģentūra vēsta, ka Maradonas mediķu komandas darbība bijusi "nepietiekama, nepilnīga un neapdomīga".

Prokuratūra lems, vai Maradonas mediķiem piespriest kādu sodu.

Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem pasaulē. Viņš bija Argentīnas izlases kapteinis, kaldinot valstsvienības triumfu 1986. gada Pasaules kausā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu