"Manavakcina.lv" martā un aprīlī reģistrētie iedzīvotāji aicināti izvēlēties vakcinācijas laiku un vietu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

No šodienas 31 874 vietnē "manavakcina.lv" martā un aprīlī reģistrētajiem iedzīvotājiem iespēja izvēlēties vakcinācijas pret Covid-19 vietu un laiku, informēja Veselības ministrijā.

Vēl pirms 3.maija, kad pēc Ministru kabineta lēmuma vakcinācija pakāpeniski jānodrošina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, priekšrocība vakcinācijas vietas un laika izvēlē bija nodrošināta arī tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē "manavakcina.lv" bija pieteikušies februāra laikā. Lai ievērotu solīto kārtību - dot priekšrocību tiem iedzīvotājiem, kuri jau laicīgi pieteikušies "manavkcina.lv", no šodienas savu vakcinācijas vietu un laiku var izvēlēties tie, kuri savai vakcīnai minētajā vietnē vai pa tālruni 8989 pieteicās martā un aprīlī.

Kopumā šodien iespēja pašam vietnē "manavakcina.lv" izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta vēl 31 874 iedzīvotājiem no visas Latvijas. 30.aprīlī vakcinācijas vietas un laika izvēle tika atvērta 40 222 iedzīvotājiem, kuri bija pieteikušies visa februāra laikā.

Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, iedzīvotājiem no šīs grupas jāiet vietnē "manavakcina.lv" un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki jeb pieraksti. Šo vietu skaits ar laiku palielināsies.

Patlaban uz turpmākajām trīs nedēļām iedzīvotāji var izvēlēties vairāk nekā 24 000 pieraksta laikus visā Latvijā. Pierakstu skaits tiek veidots, pamatojoties uz pieejamo vakcīnu skaitu.

Iespēju izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku jau tagad tiek nodrošināta arī tiem iedzīvotājiem, kuri vēl februārī reģistrējušies vietnē manavakcina.lv, kā arī iedzīvotāji no līdz šim atvērtajām prioritārajām grupām.

Kā ziņots, maija brīvdienās vakcinācijas centros plānots kopuma izlietot līdz 19 000 vakcīnu devu. Prioritāro grupu iedzīvotāji šajās brīvdienās tiks vakcinēti kopumā 16 liela mēroga vakcinācijas centros.

Vakcinācija notiks ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām. Tie iedzīvotāji, kuri iepriekš ērtību dēļ pieteikušies vakcinācijai pa tālruni 8989, tiek aicināti zvanīt pa to pašu tālruni, lai ar operatoru palīdzību izvēlētos konkrētu vakcinācijas vietu un laiku.

Lai izmantotu iespēju vakcinēties lielajos centros, iepriekš jāreģistrējas vietnē "manavakcina.lv", un iedzīvotājiem, kuri ir atvērtajās prioritārajās grupās un par kuriem atbildīgās ministrijas vai iestādes jau ir iesniegušas informāciju, jau šobrīd ir iespēja izvēlēties tuvāko vakcinācijas vietu un laiku.

Šajā nedēļas nogalē vakcinēties liela mēroga vakcinācijas centros pēc iepriekšējas pieteikšanās vietnē "manavakcina.lv" tiek aicināti seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, smagi slimu personu aprūpētāji, izglītības iestāžu darbinieki, operatīvo dienestu darbinieki un valsts darbības nepārtrauktībai kritisko funkciju darbinieki, kā arī ieslodzījumu vietu darbinieki, ja darba devējs jau ir iesniedzis informāciju par personu vienotajā vakcinācijas tīklā "ViVaT".

Rīgā būs atvērti četri vakcinācijas centri - Ķīpsalas hallē, "ATTA" centrā, Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā un Kongresu namā. Tikmēr Cēsīs vakcinācijas punkts būs atvērts bijušā veikala "Super Netto" telpās, Valmierā - kultūras centrā, Rēzeknē - Latgales vēstniecībā "Gors", Daugavpilī - Kultūras pilī un sporta kompleksā Parādes ielā 7, Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā, Liepājā - Olimpiskajā centrā, Jūrmalā - Sporta skolā, Tukumā - Tukuma 3.pamatskolas sporta zālē, Kuldīgā - Vieglatlētikas manēžā, Salaspilī - Sporta hallē un Ķekavā - Ķekavas vidusskolā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu