Lai izvairītos no rindām, cilvēki uz vakcinācijas centriem aicināti doties ne agrāk kā 15 minūtes pirms pieraksta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēku rinda pie vakcinācijas centra Ķīpsalā.
Cilvēku rinda pie vakcinācijas centra Ķīpsalā. Foto: LETA

Lai izvairītos no rindu veidošanās, cilvēki uz vakcinācijas pret Covid-19 centriem aicināti doties ne agrāk kā 10-15 minūtes pirms pieraksta, informēja Veselības ministrijā.

Turpinot maija brīvdienās ieplānoto vakcināciju, šodien vakcinācija, kā plānots, turpināsies Rīgā, Ķīpsalas hallē, Valmierā un Rēzeknē. Vakcinācija pret Covid-19 šodien tiek veikta tikai tiem iedzīvotājiem, kuri jau iepriekš izvēlējās šīs vietas un laiku vietnē manavakcina.lv.

Iedzīvotāji, kuri turpmākās dienas nāks uz kādu no vakcinācijas vietām, aicināti ierasties vakcinācijas vietā ne ātrāk par 10-15 minūtēm. Cilvēki vakcinācijas centrā tiek laisti iekšā tad, ja ir pienācis viņu pieraksta laiks vai 5 minūtes pirms pieraksta. Iedzīvotājus aicināti šodien nenākt uz vakcinācijas centriem bez iepriekšēja pieraksta, kas veicams vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Pakāpeniski visi liela mēroga vakcinācijas centri pārbauda savu gatavību vakcinācijas procesam, un šajā nedēļas nogalē pirmo reizi vakcinācija notiek arī C līmeņa vakcinācijas centros Tukumā, Kuldīgā, Alūksnē, Ķekavā un Salaspilī. Vakar vakcinācija tika nodrošināta 11 Latvijas pilsētās, ņemot vērā vietnē "manavakcina.lv" iepriekš iekļautās iespējas vakcinācijas pierakstam šajās maija brīvdienās.

Šodien vakcinācija tiek nodrošināta visu līdzšinējo atvērto prioritāro grupu iedzīvotājiem, kā arī visiem tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989 vakcīnai pret Covid-19 pieteicās šī gada februārī.

Vakcinācijas pieraksts visērtāk arī turpmāk veicams tikai vietnē "manavakcina.lv" vai nepieciešamības gadījumā pa tālruni 8989. Tālruni 8989 aicina izmantot seniorus, ja piekļuve vietnei "manavakcina.lv" ir ierobežota. Seniori noteikti var sazināties arī ar savu ģimenes ārstu.

Kā ziņots, cilvēku rindu veidošanos pie vakcinācijas pret Covid-19 centriem sestdien radījuši tehniski traucējumi, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta pārstāvji. Kavēšanos ietekmēja gan tehniski traucējumi, gan arī iedzīvotāju ļoti laicīga ierašanās uz vakcināciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu