Mārupes novadā, Tīrainē, izbūvēs jaunu ielu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu remonts. Ilustratīvs attēls.
Ceļu remonts. Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Mārupes novada dome nolēmusi ņemt aizņēmumu Ministru kabineta atbalstītajam investīciju projektam - Kungu ielas izbūve Tīrainē, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Lai labiekārtotu teritoriju un uzlabotu transporta kustību, kā arī satiksmes drošību ceļā, kas savieno Mārupes pamatskolu un aktīvās atpūtas parku pie BMX trases Tīrainē, pašvaldība jau 2019.gadā izstrādāja projektu Kungu ielas pārbūvei posmā no Viskalnu ielas līdz Lapiņu dambim.

Šogad projekts tika iesniegts valsts aizdevuma saņemšanai. Iesniegtais investīciju projekts ir apstiprināts un dome lēmusi ņemt aizņēmumu, slēdzot līgumu ar Valsts kasi.

Kungu ielas sākumā pie Viskalnu ielas pašlaik ir asfalta segums, bet pārējā posmā šaurs šķembu un grants segums. Ielas pārbūves gaitā plānots izbūvēt brauktuvi ar betona bruģakmens segumu un apgaismojumu, ielas vidusdaļā krustojumā paredzot rotācijas apļa izveidi.

Ņemot vērā skolas tuvumu un jauniešu pārvietošanos ar velosipēdiem, skrejriteņiem un skrituļdēļiem, iela plānota kā dzīvojamā zona, tādējādi radot kopīgu satiksmes telpu visiem satiksmes dalībniekiem.

Visas ielas garumā kopumā paredzēts izbūvēt 87 autostāvvietas, kuras iedzīvotāji varēs izmantot, gan apmeklējot pasākumus Mārupes pamatskolā, gan dodoties uz aktīvās atpūtas parku pie BMX trases, kur šobrīd jau top viena no lielākajām velotrasēm Baltijā - Pump track trase velobraucējiem un skrituļslidotājiem.

Projekta realizācijas gaitā tiks veikti arī apzaļumošanas darbi, ceļa malā iestādot kokus, krūmus un citus apstādījumus.

Investīciju projekta kopējās plānotās būvdarbu izmaksas paredzēts 797 694,35 eiro, no tiem valsts aizdevums ir 596 700 eiro, kas ir 75% no kopējās būvdarbu summas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu