Vējš pieņemas spēkā - Rīgā brāzmas sasniedz pat 22 metrus sekundē; Vidzemē apsnieg ceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vējš. Ilustratīvs foto.
Vējš. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Pirmdien līdz plkst.13 ziemeļu vēja ātrums brāzmās Rīgā sasniedza 19 metrus sekundē (m/s) pilsētas centrā, 21 m/s Daugavgrīvā un 22 m/s Kundziņsalā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Brāzmas līdz 19 m/s reģistrētas arī Ainažos un Bauskā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem nokrišņu daudzums galvaspilsētas centrā līdz plkst.13 bija 11 milimetru. Lielākais nokrišņu daudzums valstī reģistrēts Skrīveros un Bauskā - attiecīgi 44 un 51 milimetrs.

Valsts centrālajā un austrumu daļā turpinās lietus un slapjš sniegs, vietām - galvenokārt Vidzemē - izveidojusies neliela sniega kārta. Gaisa temperatūra dienas vidū 0..+6 grādi, Kurzemē līdz +8 grādiem.

Jau ziņots, ka Rīgas jūras līča piekrastē, tai skaitā galvaspilsētā, LVĢMC izsludinājis dzelteno brīdinājumu par vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 20-24 m/s. Tas spēkā līdz desmitiem vakarā.

4.maijā Rīgā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, vējš kļūs lēns, prognozē sinoptiķi.

Sniega dēļ autovadītājus Vidzemē mudina būt uzmanīgiem

Cēsu un Vecpiebalgas apkārtnē pirmdien pēcpusdienā snieg, tādēļ autoceļu uzturētājs "Latvijas valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus būt uzmanīgiem pie stūres šajā reģionā.

Kā liecina LVC ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter", uzņēmums "Latvijas autoceļu uzturētājs" veic ceļu ziemas uzturēšanas darbus.

Kā ziņots, arī naktī uz otrdienu, 4.maiju, Latgalē un Vidzemes austrumu daļā snigs un nedaudz līs, kā arī saglabāsies brāzmains vējš. Vietām - īpaši Alūksnes augstienē - veidosies sniega sega. Valsts rietumu un centrālajos novados naktī laiks skaidrosies, nav gaidāmi nokrišņi. Vietām Kurzemē sabiezēs migla. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..+4 grādiem.

Līdz pēcpusdienai VUGD saņēmis 23 izsaukumus uz vēja radītu postījumu novēršanu

Pirmdien līdz pēcpusdienai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 23 izsaukumus uz vēja radītu postījumu novēršanu, informēja dienestā.

No saņemtajiem izsaukumiem 21 reģistrēts Rīgā.

Vairums izsaukumu saistīti ar nolauztiem vai aizlauztiem kokiem. Vienā gadījumā novākts jumta seguma gabals, kas radīja apdraudējumu, kā arī skursteņa jumtiņš, jo pastāvēja tā nokrišanas iespēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu