EK izsauc Krievijas vēstnieku protesta izteikšanai par sankcijām pret ES pilsoņiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maskavas Kremlis
Maskavas Kremlis Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) pirmdien izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai izteiktu protestu pret Maskavas lēmumu piemērot sankcijas astoņiem Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem, tostarp Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Ivaram Āboliņam un Valsts valodas centra (VVC) direktoram Mārim Baltiņam.

Krievijas vēstniekam pirmdien būs jātiekas ar EK un ES diplomātiskā dienesta amatpersonām, paziņojis bloka ārlietu dienesta vadītāja Žuzepa Borela preses sekretārs Pēters Stano.

Viņš piebildis, ka Krievijas sankcijas ir acīmredzami politiski motivētas un ka Krievijas pārstāvim no Briseles puses tiks izteikts stingrs nosodījums un protests.

Kā ziņots, Krievija piektdien noteica sankcijas astoņām ES institūciju un dalībvalstu amatpersonām, tostarp EP prezidentam Dāvidam Sasoli un EK viceprezidentei Verai Jourovai, liedzot tām ieceļošanu Krievijā.

Sankcijas vērstas arī pret Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Francijas delegācijas locekli Žaku Mēru, Berlīnes virsprokuroru Jorgu Raupahu, Zviedrijas Totālās aizsardzības pētnieciskā institūta Ķīmiskās, bioloģiskās, radiācijas un kodoldrošības laboratorijas vadītāju Osu Skotu un Igaunijas Valodas departamenta vadītāju Ilmāru Tomusku.

Maskava paziņojusi, ka tā esot atbilde uz sankcijām, kuras ES vērsusi pret Krieviju par cilvēktiesību pārkāpumiem, tostarp par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu.

EK prezidente Urzula fon der Leiena, Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels un Sasoli kopīgā paziņojumā piektdien nosodījuši Krievijas sankcijas kā "nepamatotas" un piedraudējuši uz tām reaģēt ar "piemērotiem pretpasākumiem".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu