Igaunijā desantēsies 750 ASV izpletņlēcēju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zdeněk Malý / PantherMedia / Zdeněk Malý

Gaisa desanta operācijā virs Nurmisi lidlauka Igaunijā, kas piektdienas rītā notiks manevru "Defender Europe" ietvaros, piedalīsies vairāk nekā 700 ASV karavīru, tostarp divi ģenerāļi, pirmdien ziņo laikraksts "Postimees".

Kopumā no 300 metru augstuma Nurmisi lidlaukā desantēsies 750 amerikāņu izpletņlēcēju, tostarp 82.izpleņlēcēju divīzijas komandieris ģenerālmajors Kristofers Donahjū un 18.izpleņlēcēju korpusa komandieris ģenerālmajors Maikls Kurilla.

Saskaņā ar manevru "Swift Response" scenāriju Igaunijas svarīgākos lidlaukus sagrābuši naidīga privāta militārā uzņēmuma kaujinieki un Tallina pieprasījusi sabiedroto palīdzību.

Reaģējot uz palīdzības pieprasījumu, sabiedrotie nosūta 15 transporta lidmašīnas, no kurām deviņas ierodas tieši no Fortbregas Ziemeļkarolīnā.

Sabiedroto mērķis ir organizēt apvienoto spēku uzbrukumu kopā ar vietējiem armijas un īpašo uzdevumu vienību spēkiem, lai padzītu kaujiniekus, kas Igaunijā sagrābuši svarīgus objektus.

Pretinieku lomu manevros pildīs igauņu zemessargi jeb Aizsardzības līga (Kaitseliit).

Manevri "Defender Europe" notiek 31 poligonā 12 Eiropas valstīs. Tajos bez ASV militārpersonām piedalās arī Albānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Grieķijas, Gruzijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Kosovas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Melnkalnes, Moldovas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Vācijas un Ziemeļmaķedonijas karavīri.

Kopumā šajos manevros piedalās aptuveni 28 000 vīru.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu