Toyota C-HR GR Sport ar izskatīgāku bižutēriju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Toyota autosporta divīzijas logo GR atrodams ne tikai uz sacīkšu mašīnām, bet arī jaudīgiem ielas aparātiem - tādiem kā kupeja Supra GR un, protams, fenomenālais GR Yaris. Mūsu C-HR gan ir tuvāks Toyota Corolla GR Sport, kur ikdienišķa tehnika pasniegta sportiskā iepakojumā.

Tehniski Toyota C-HR GR Sport ir tas pats C-HR, ko pazīstam kā mazu pilsētas krosoveru ar neparastu dizainu. Tomēr izskats, krāsa un komplektācija atšķiras.

Ar ko tad šis C-HR atšķiras no citiem? Ar pelēkbalto krāsu, ko var dabūt tikai GR Sport modeļiem (arī Corollai) un melniem 19" diskiem, kādus laikam gan var dabūt tikai šim izpildījumam. Viss, kas šai mašīnai vispār ir, uzreiz arī nāk standartā - BI-LED lukturi, spoileri un pieskaņots salons.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Vietas C-HR salonā GR dēļ nav kļuvis vairāk, toties sēdekļi ir dziļāki un smukāki. Standartā ar Alcantara apdari. Ir arī sporta stūre ar sarkaniem diegiem, un, ja nu gribas kaut ko tādu, tad arī uz starta pogas rakstīts GR Sport. Nospiežam, un, tā kā tas ir hibrīds, nekas jau īsti nenotiek."

Arī sportiskākais no visiem C-HR nav pieejams citādi kā ar hibrīdiekārtu. Tomēr arī šīs versijas pircējiem atstāta izvēle starp vājāku kombināciju ar 1,8 dzinēju vai jaudīgāku modeli ar divlitru benzīna dzinēju.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "C-HR parasti uzskata par meiteņu mašīnu, lai gan tā īsti nav. Gazoo Racing izpildījumā auto ir mazliet skarbāk. Pat motociklu džeki teica, ka viens pats ar šitādu mierīgi braukt varētu pa pilsētu."

Toyota norāda, ka GR Sport modelim ir īpaši balstiekārtas un stūres pārvada iestatījumi. Daudz asāks tāds C-HR gan nav kļuvis, taču atsaucība stūrei uzmundrina.

Verdikts

Un visbeidzot, cik tad tāds šiks C-HR maksā? Nav jau nemaz tik daudz? Kaut kur zem 30 000 eiro ar visu, kas tam ir. Šis ir viens no tiem retajiem gadījumiem, kad Toyota markas automašīna izskatās dārgāka nekā patiesībā.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Toyota C-HR GR Sport

+ īpaša krāsa un aprīkojums

+ ļoti pilna pamatkomplektācija

+ samērīga cena

- samērā šaurs salons

- nedaudz "vaļīga" stūre

- dārgas riepas

Dzinējs: 1987 ccm, R4 HEV

Jauda: 184

Paātrinājums: 8,2

Patēriņš: 5,3

CO2: 120

Cena: no 26 000 eiro

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu