Kariņš uzskata, ka viņa vadītā koalīcija ir rīcībspējīga (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš.
Premjers Krišjānis Kariņš. Foto: REUTERS/Piroschka van de Wouw

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) uzskata, ka viņa vadītās valdības koalīcija ir rīcībspējīga, šādu viedokli politiķis pauda intervijā LTV "Rīta panorāmai".

Pagājušajā nedēļā Saeimā tika pieņemti valdības pozīcijai pretēji lēmumi par Covid-19 ierobežojumiem, izraisot runas, ka Kariņa valdībai šādi teju izteikta neuzticība. Jaunā konservatīvā partija (JKP) paralēli sāka publiski spriest, ka valdībā varētu būt nepieciešamas izmaiņas.

Kariņš Saeimā notikušo saista arī ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu, attiecīgi lēmumu mērķis varēja būt centieni partijām celt savu popularitāti sabiedrībā. Taču skaudrā patiesība ir tāda, ka saslimstības ar Covid-19 līmenis Latvijā joprojām ir augsts un pandēmija valstī nav beigusies, piebilda politiķis un atzīmēja - tas, ka nāk pavasaris, nenozīmē, ka saslimšana pazudīs.

Taujāts, kādus konkrēti soļus spers izejai no aktuālajām domstarpībām koalīcijā, Kariņš atbildēja, ka publiski savus plānus neatklāšot, taču strādāšot, lai nodrošinātu mieru.

Pašlaik premjers grasoties nogaidīt, lai Nacionālā apvienība (NA) tiktu skaidrībā par attiecībām ar "KPV LV". Kariņš esot sapratis, ka ar savstarpēji noslēgto sadarbības memorandu NA teju saaugot kopā ar "KPV LV", taču izskatoties, ka ne visi "KPV LV" politiķi to ir tā sapratuši. Tagad tikšot gaidīts, kā šis jautājums atrisināsies, lai jaunnedēļ pie tā atgrieztos koalīcijā.

Taujāts, kā viņš rīkosies, ja "KPV LV" uzstās uz partiju pametušā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga nomaiņu, Kariņš tieši neatbildēja, sakot, ka tad būšot jāskatās.

Savukārt vaicāts, vai pagājušajā nedēļā tikšanās laikā ar JKP runāts par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) nomaiņu, premjers sacīja, ka aicina sadarbības partnerus nepārsteigties un rūpīgi pārdomāt, vai savu šauro politisko interešu dēļ destabilizēt valdību un visu valsti.

Kariņš aicina koalīcijas partijas savstarpēji runāt, lai kopā pārvarētu problēmas, kas ceļoties no pandēmijas noguruma un vēlēšanu tuvuma.

Pēc premjera vārdiem, arī partijas Covid-19 krīzes laikā ir stresā, jo to reitingi nav īpaši labi, jo krīzē ir grūti būt populāriem, jo nepieciešams pieņemt daudz nepopulārus lēmumus.

Galvenais ir valstī noturēt stabilitāti, par pašreizējo situāciju izteicās Kariņš.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu