Ceļojums Amerikas sirdī - stāsts, kas atklāj ASV provinciālo pilsētu portretu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mūsu pilsētas"
"Mūsu pilsētas" Foto: publicitātes

ASV izklaides milzis - kompānija HBO laidusi klajā jaunu dokumentālo filmu "Mūsu pilsētas" ("Our Towns"), kuras pamatā ir stāsts par sešām atšķirīgām Amerikas mazpilsētām, to iedzīvotājiem un transformāciju globālu ekonomisku un sabiedrisku notikumu ietekmē.

Filma "Mūsu pilsētas", kas skatāma LMT Viedtelevīzijā, piedāvā pētniecisko žurnālistu ekspansīvu skatu uz Ameriku, atrodot negaidītu saikni starp vēsturiskiem notikumiem, personīgiem stāstiem un norisēm atsevišķās kopienās. 

Dokumentālā lente "Mūsu pilsētas" ir veidota pēc bestsellera “Mūsu pilsētas: 100 000 jūdžu ceļojums Amerikas sirdī” motīviem. Tā autori ir žurnālisti Džeimss un Debora Falovi. 2011. gadā žurnālisti izvietoja ziņu žurnālā The Atlantic, kurā aicināja lasītājus dalīties ar stāstiem par viņu pilsētām – sākot no ekonomiskām neveiksmēm un lokāliem izaicinājumiem, beidzot ar sasniegumiem, par kuriem ir vēstījusi nacionālā prese.

"Mūsu pilsētas"
"Mūsu pilsētas" Foto: Publicitātes foto

Nedēļas laikā žurnālistu pāris saņēma vairāk nekā 1000 stāstus. Nākamos piecus gadus Džeimss un Debora veltīja ASV apceļošanai, pētot, kā globālās finanšu krīzes ietekmē mainās Amerikas mazās pilsētas. Gadu gaitā žurnālistu sāktais nelielais pētnieciskais eksperiments pārtapa par apjomīgu stāstu krājumu, kas atklāj Amerikas provinciālo pilsētu portretu un to transformāciju ekonomisko un sabiedrisko notikumu ietekmē. Žurnālistu pāris savu pieredzēto apkopoja grāmatā, kas kļuva par bestselleru.

Filmas reklāmas rullītis.

2018. gadā godalgotie režisori Stīvens Asčers (Steven Ascher) un Džeana Džordana (Jeanne Jordan) apceļoja astoņas no grāmatā aprakstītajām pilsētām – katru ar atšķirīgu izpratni par pārmaiņām un izaicinājumu pārvarēšanu.

Filmas gaitā skatītāji tiek iepazīstināti ar dažādiem Amerikas mazo pilsētu iedzīvotājiem: kopienu līderiem, imigrantiem, pedagogiem, vides aizstāvjiem, māksliniekiem, studentiem un citiem, sekojot viņu lojalitātei un mīlestībai pret savām kopienām un inovatīviem veidiem, ar kādiem iedzīvotāji cenšas tās attīstīt.

Lai gan filma "Mūsu pilsētas" tika uzņemta pirms pandēmijas sākuma, tā uzskatāmi demonstrē, kā valsts un pasaule kopumā spēj atrast ceļu, kā virzīties uz priekšu negaidītās situācijās.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu