Vietnē "manavakcina.lv" pieejami aptuveni 11 000 brīvu vakcinācijas laiku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Sebastien SALOM-GOMIS/SIPA/2105041655

Trešdienas rītā vietnē "manavakcina.lv" bija pieejami aptuveni 11 000 brīvu vakcinācijas laiku visā Latvijā, informēja Nacionāla veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Pašlaik lielākais pieejamo vietu skaits tiek atvērts Rīgas centros, bet tas ir pamatots ar kopējo iedzīvotāju skaitu Rīgā un galvaspilsētas tuvumā, aģentūru LETA informēja projekta pārstāve Agnese Strazda. Arī pieprasījums pēc pieraksta laikiem Rīgā ir ievērojams.

Kopumā pašlaik ir 23 vakcinācijas punkti, kas piedāvā noteiktu apjomu pieraksta laikus.

"Brīdī, kad tiek vērti jauni kalendāri, pierakstu laika iespējas ir plašākas, bet pie liela pieprasījuma izvēles iespējas samazinās, tad attiecīgi vakcinācijas veicēji atkārtoti publicē jaunus pierakstu laikus," skaidroja Strazda.

Pierakstu laiku atvēršana ir saistīta ar vakcīnu pieejamību un to, ka Latvijā ienākošais vakcīnu apjoms jāplāno arī otro vakcīnu devu nodrošināšanai.

Lai pastiprinātu vakcinācijas apjomu ārpus lielajiem vakcinācijas centriem un ārstniecības iestādēm, kuras savus kalendārus atver pierakstiem caur "manavakcina.lv", vietās ar mazāku vakcinācijas aptveri tiks izmantotas arī mobilās brigādes. Pirmais izmēģinājums notika Špoģos.

"Tas tika atzīts par veiksmīgu un kā formāts noteikti tiks turpināts Latgalē un vēl arī citās Latvijas vietās," atzina Strazda.

Pašlaik turpinās vakcinācija arī pie ģimenes ārstiem. Vakcinācijas projekta īstenotāji pēc vakcīnu pieprasījumiem redzot, ka vakcinācija notiks daudzās ģimenes ārstu praksēs, tādējādi rūpējoties par iedzīvotājiem dažādās Latvijas vietās. Ja iedzīvotāju ģimenes ārstu nevakcinē, tad jāizmanto tuvākie vakcinācijas centri un iepriekš uz tiem jāpiesakās vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Jau ziņots, ka šodien vakcinācija turpinās pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēs, kā arī desmit vakcinācijas centros tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Iedzīvotājus, kuriem nav pieraksta uz centriem, aicina pie tiem nedrūzmēties.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu