ASV valsts sekretārs Blinkens ieradies vizītē Ukrainā (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Foto: Efrem Lukatsky / POOL / AFP

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ceturtdien vizītes gaitā Ukrainā no jauna apstiprināja Vašingtonas apņemšanos atbalstīt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, Vašingtonas nostāju paužot neilgi pēc nesenās Krievijas bruņoto spēku sakoncentrēšanas pie Ukrainas robežām, kas izraisīja Kijevas un Rietumu nosodījumu.

Blinkens ir pirmā tik augsta ranga jaunās ASV administrācijas amatpersona, kas apmeklē Ukrainu, un, tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, viņš uzsvēra nepieciešamību īstenot plašākas reformas, kā arī apliecināja atbalstu Kijevai tās konfrontācijā ar Maskavu.

"Es šeit patiesībā esmu viena vienkārša iemesla pēc - lai prezidenta Baidena vārdā no jauna stingri apliecinātu mūsu saistības attiecībā uz mūsu valstu partnerību, mūsu saistības attiecībā uz Ukrainas suverenitāti, teritoriālo integritāti un neatkarību," Kulebam sacīja Blinkens.

Vašingtona "strādās ar jums un turpinās stiprināt jūsu pašu demokrātiju, veidot institūcijas, sekmēt jūsu reformas pret korupciju", norādīja ASV valsts sekretārs.

Blinkens tiksies arī ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kas nule kā no jauna paudis aicinājumus pasteidzināt procesu Ukrainas uzņemšanai NATO.

ASV valsts sekretārs arī tiksies ar metropolītu Epifāniju - neatkarīgās Ukrainas Pareizticīgās baznīcas galvu.

Blinkens un Epifānijs piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie pieminekļa Donbasā kritušajiem karavīriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu