Itālijā diviem amerikāņiem piespriež mūža ieslodzījumu par policista slepkavību (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Geibriels Natale-Hjorts, Finegans Lī Elders
Geibriels Natale-Hjorts, Finegans Lī Elders Foto: TIZIANA FABI / AFP

Tiesa Itālijā trešdien atzina divus amerikāņu jauniešus par vainīgiem policista slepkavībā, kas izdarīta Romā, kur viņi bija pavadījuši vasaras brīvdienas, un abiem piesprieda mūža ieslodzījumu.

21 gadu vecais Finegans Lī Elders atzinās, ka 2019.gada jūlijā sadūris policistu Mario Čerčjello Regu. Eldera 20 gadus vecais draugs Geibriels Natale-Hjorts, kurš bija kopā ar viņu, pēc tam palīdzēja paslēpt nazi viesnīcas istabā.

Prokurori tiesas prāvā atainoja notikušo kā brutālu neizprovocētu uzbrukumu, kurā Elders 11 reizes sadūra policistu ar kempinga nazi tumšā ielā pie viesnīcas, kur amerikāņi bija apmetušies.

Aizstāvības puse apgalvoja, ka notikušais bija pašaizsardzība, jo amerikāņiem no aizmugures uzbrukuši divi policisti, kurus amerikāņi noturējuši par bandītiem.

Prāva ilga vairāk nekā gadu, un tajā tika izklāstītas divas diametrāli pretējas uzbrukuma versijas. Galvenais apsūdzības puses liecinieks bija Čerčjello Regas pārinieks Andrea Varriale, kurš kopā ar viņu ieradās notikuma vietā.

Nolasot spriedumu, tiesnese Marina Finiti pasludināja abus amerikāņus par vainīgiem visās apsūdzībās un piesprieda Itālijā smagāko sodu - mūža ieslodzījumu.

Apsūdzētie apgalvoja, ka policisti civildrēbēs nebija uzrādījuši savus žetonus un nebija identificējuši sevi kā policistus, tomēr nogalinātā policista pārinieks šos apgalvojumus noliedza.

Amerikāņi, kas bija apmetušies viesnīcā Trasteveres rajonā netālu no Vatikāna, agrā rītā bija devušies meklēt kokaīnu. Kad starpnieks iepazīstināja viņus ar narkodīleri, kurš amerikāņiem pārdeva sasmalcinātu aspirīnu kokaīna vietā, viņi atriebās, nozogot starpnieka somu un vēlāk pieprasot naudu un narkotikas apmaiņā pret tās atdošanu.

Narkodīleris patiesībā bija policijas informators. Par somas zādzību tika paziņots policijai, un Čerčjello Rega un Varriale ieradās norunātās apmaiņas vietā, kur arī notika uzbrukums.

Natale-Hjorts, kurš iesaistījās konfrontācijā ar Varriali, sacīja, ka pirms uzbrukuma neesot zinājis, ka draugam ir nazis. Vēlāk viņš palīdzēja to paslēpt viesnīcas istabas griestu panelī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu