"Petrovs" un "Boširovs" ir dzīvi, bet vairs nespiego (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas militārā dienesta GRU bijušie darbinieki “Ruslans Boširovs” (Anatolijs Čepiga) un “Aleksandrs Petrovs” (Aleksandrs Miškins)
Krievijas militārā dienesta GRU bijušie darbinieki “Ruslans Boširovs” (Anatolijs Čepiga) un “Aleksandrs Petrovs” (Aleksandrs Miškins) Foto: RT channel video via AP, File

Krievijas militārā dienesta GRU bijušie darbinieki Aleksandrs Miškins un Anatolijs Čepiga, kuri pazīstami arī kā “Aleksandrs Petrovs” un “Ruslans Boširovs”, esot saņēmuši paaugstinājumus un tagad strādā Kremļa labā, Čehijas izdevumam “Novinky.cz” pavēstījis izmeklējošās žurnālistikas projekta “Bellingcat” līdzstrādnieks Kristo Grozevs.

“Viss, ko es varu pateikt, ir tas, ka viņi ir sveiki un veseli un strādā valsts dienestā. Viņiem ir jauns darbs, jo viņi vairs nevar būt spiegi. Viņi ir svarīgi Kremļa pārstāvji dažādos Krievijas reģionos,” norādīja Grozevs.

Grozevs uzsvēra, ka tuvākajā laikā “Bellingcat” publiskos plašu pētījumu par Čepigas un Miškina pašreizējām gaitām.

Lielbritānija Miškinu un Čepigu apsūdz bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanā ar nervus paralizējošo vielu “Novičok” Lielbritānijas pilsētā Solsberijā 2018.gadā.

Tikmēr Čehija uzskata, ka Čepiga un Miškins bijuši iesaistīti munīcijas noliktavu sprādzienos 2014.gadā. Šī incidenta dēļ Čehija šopavasar izraidīja virkni Krievijas diplomātu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu