Projektu konkursā Liepājas kultūras organizāciju atbalstam sadalīs 50 000

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kārlis Volkovskis

Otrajā kultūras projektu konkursā Liepājas kultūras organizāciju atbalstam sadalīs 50 000 eiro, informē Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Katrīna Vectirāne.

No 10. maija Liepājas Kultūras pārvalde izsludinās šī gada otro kultūras projektu konkursu, kura mērķis ir finansiāli atbalstīt Liepājas kultūras organizācijas, kas īsteno pilsētai nozīmīgus, unikālus un tradicionālus kultūras projektus dažādās kultūras un mākslas nozarēs.

Kultūras pārvaldes piešķirtā līdzfinansējuma apjoms vienam projektam plānots no 1000 līdz 4000 eiro. Viens pieteicējs konkursā var piedalīties ar neierobežotu projektu skaitu, taču kopumā atbalstā varēs saņemt ne vairāk kā 6000 eiro.

Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns skaidroja, ka, ņemot vērā, ka pandēmija nav beigusies un kultūras joma joprojām ir ļoti sarežģītā situācijā, šā gada otrais projektu konkurss ir veidots kā atbalsta mehānisms nozarei un īpaši, lai atbalstu gūtu tieši Liepājas organizācijas.

"Līdz ar to, konkursa galvenais uzdevums ir atbalstīt Liepājas kultūras jomas nevalstiskā un privātā sektora dalībniekus, tāpēc pieteikties var organizācijas, kas dibinātas un reģistrētas Liepājā,"

uzsvēra Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks.

Konkursa prioritātes ir veicināt mūsdienīgas un intelektuālas kultūrvides attīstību Liepājā, piedāvāt jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu pilsētā, kas spēj radīt rezonansi un būt unikālas Latvijas un starptautiskā mērogā, nodrošināt kultūras norišu kvalitāti un daudzveidību, tradicionālās un laikmetīgās kultūras attīstību, kā arī veicināt Liepājas pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs.

Konkursā var piedalīties Covid-19 ierobežojumu laikā īstenojami projekti, kuru realizācija plānota Liepājā un kuru rezultāti ir sabiedriski nozīmīgs ieguvums pilsētai. Konkursā var piedalīties tikai tās Uzņēmuma reģistrā reģistrētās juridiskās personas ar juridisko adresi Liepājas pilsētā, kas nav pašvaldību un valsts iestādes, pašvaldību un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību, tai skaitā publiskas atvasinātas personas, uzsvēra Vectirāne.

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 28. maijam. Otrajā projektu konkursā atbalstīto projektu realizēšanas termiņš noteikts no šā gada 1. jūlija līdz 31. decembrim.

Pirmajā Liepājas kultūras projektu konkursā tika atbalstīti 18 projekti un sadalīts 50 000 eiro līdzfinansējums, atgādināja Vectirāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu