Grupa "Krasts" ieskaņo jaunu leģendārās dziesmas "Tavas saknes tavā zemē" versiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Krasts"
"Krasts" Foto: publicitātes

Jaunās skaņās klajā nāk grupas "Krasts" dziesma "Tavas saknes tavā zemē", kas pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem kā viena no Atmodas laika dziesmām izskanēja "Mikrofona" dziesmu aptaujā.

"Eināra Kizjalo mūzikā ietērptais Vizmas Belševicas dzejolis ir kā precīzi formulēts notikumu un vērtību atspoguļojums visos vēstures posmos latviešu tautai. Esam pārliecināti, ka šī dziesma ar savu aktualitāti ir pelnījusi iegūt jaunu skanējumu," pauž grupas "Krasts" kādreizējais ģitārists un dziesmas izpildītājs Aivars Auseklis.

Lai īstenotu ieceri radīt dziesmas jauno skanējumu, A. Auseklis uzmeklēja vēl vienu "Krasta" kādreizējo dalībnieku – Modri Laizānu (vēlāk darbojies grupās "Labvēlīgais tips", "Jukebox", "Turaidas roze", "Marhils un draugi"), kā arī pieaicināja komponistu, mūzikas producentu, aranžētāju un taustiņinstrumentālistu Kristapu Krievkalnu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti, kurš sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Laima Vaikule, Jānis Stībelis, "Riga Gospel Choir", "Melo-M" un daudziem citiem.

"Dziesma, kura reiz jau ir izpelnījusies klausītāju atzinību, atkal aicina ieklausīties un iedziļināties dzejoļa pamatvēstījumā, atceroties, ka tavas saknes tavā zemē. Ar šiem vārdiem īpaši vēlamies uzrunāt ārpus Latvijas dzīvojošos tautiešus," uzsver A. Auseklis.

Noklausies jauno dziesmas versiju.

Grupa "Krasts" atjauninātā skanējumā arī turpmāk piedāvās klausītājiem pārlūkot gan grupas zināmo daiļradi, gan izdzirdēt agrāk nepublicētus grupas ražīgākā dziesmu autora Eināra Kizjalo skaņdarbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu