Grupa "Urbix" publisko videoklipu "Mirdzot šķēpiem"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Urbix"
"Urbix" Foto: Jekabs Vilkarsis

Grupa "Urbix" prezentē savu jauno videoklipu “Mirdzot šķēpiem” no nesen izdotā albuma “Laika dzeloņdrātīs”.

“Mirdzot šķēpiem” ir viena no vispopulārākajām latviešu strēlnieku dziesmām, izpildīta dažādās versijās, bet roka aranžijā pirmo reizi.

"Tā ir dāvana Latvijai, ikvienam no mums," preses paziņojumā raksta grupa. "Vēlamies sniegt emocijas klausītājiem apstākļos, kad nav iespējas tikties dzīvajos koncertos, ticot, ka stāsts un mūzika uzrunās daudzus no mums, īpaši šodien."

Video filmēts Ziemassvētku kauju piemiņas vietā, grupai un iesaistītajiem aktieriem sniedzot īpaši autentisku sajūtu par vēsturē piedzīvotajām cīņām, cilvēka gara pārbaudījumiem un drosmi.

Režisors, operators un klipa veidotājs Jēkabs Vilkārsis par idejas tapšanu saka: “Mēs stāvam te šodien brīvi, bet cik daudz likteņu ir bijis jālauž, lai šo zemi sauktu par mājām. Cīņu par brīvību izjūtam arī šodien. Vai tā būs cīņa ar ienaidnieku, vai izcīnīta uzvara savā sirdī?” Grupas bundzinieks Juris Šenbergs: "Mūsu valsts dibināšana ir kā uzsākta stafete, kas atkārtoti tika nodota 1990. gada 4. maijā, un nu mēs katrs esam tās turpinātāji. Tās pamatā ir atbildība par savu ģimeni, savu bērnu nākotni, kas summējas atbildībā par valsts nākotni."

Noskaties dziesmas video.

Grupas sastāvā Normunds Štefenhagens – vokāls, Artis Apinis – ģitāra, Edžus Korsaks – bass, Juris Šenbergs – bungas, Egīls Krūmiņš – taustiņinstrumenti, Agris Siksna – ģitāra, aranžijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu