Krievija draud ES ar pretpasākumiem jaunu sankciju gadījumā (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievija ceturtdien piedraudējusi Eiropas Savienībai (ES) ar pretpasākumiem, ja pret Maskavu tiks vērstas jaunas sankcijas.

"Mēs šādus uzbrukumus (..) neatstāsim bez atbildes," aģentūra "Interfax" citē Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto Armēnijas apmeklējuma laikā.

Viņš piebildis, ka ES, kuru esot pārņēmusi "visatļautības un bezgrēcības" sajūta un "pilnīgas nesodāmības mānija", draudot Krievijai ar jaunām sankcijām.

Lavrovs preses konferences laikā norādīja, ka Maskava jau vērsusi sankcijas pret tām ES un bloka dalībvalstu amatpersonām, kas "izšķirošā kārtā piedalījušās kārtējā sankciju vilnī" pret Krieviju.

Kā ziņots, Krievija piektdien noteica sankcijas astoņām ES institūciju un dalībvalstu amatpersonām, tostarp EP prezidentam Dāvidam Sasoli un EK viceprezidentei Verai Jourovai, liedzot tām ieceļošanu Krievijā.

Sankcijas piemērotas arī Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Ivaram Āboliņam un Valsts valodas centra (VVC) direktoram Mārim Baltiņam.

Sankcijas vērstas arī pret Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Francijas delegācijas locekli Žaku Mēru, Berlīnes virsprokuroru Jorgu Raupahu, Zviedrijas Totālās aizsardzības pētnieciskā institūta Ķīmiskās, bioloģiskās, radiācijas un kodoldrošības laboratorijas vadītāju Osu Skotu un Igaunijas Valodas departamenta vadītāju Ilmāru Tomusku.

Maskava paziņojusi, ka tā esot atbilde uz sankcijām, kuras ES vērsusi pret Krieviju par cilvēktiesību pārkāpumiem, tostarp par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu