Latvija tuvākajā laikā uz Turciju nosūtīs rezidējošu militāro atašeju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvija tuvākajā laikā uz Turciju plāno nosūtīt rezidējošu militāro atašeju,  informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) attālinātā formātā tikās ar Turcijas aizsardzības ministru Hulusi Akaru, lai apspriestu aizsardzības politikas un starptautiskās drošības aktualitātes, divpusējo sadarbību, kā arī citas aktualitātes.

"Latvijas un Turcijas interesēs ir veicināt konstruktīvu sadarbību savstarpēji nozīmīgos jautājumos. Esmu gandarīts par Turcijas līdzšinējo atbalstu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā un militārās industrijas attīstībā. Lai sniegtu vēl nozīmīgāku atbalstu praktiskās aizsardzības sadarbības īstenošanā, plānojam jau tuvākajā laikā uz Turciju nosūtīt pastāvīgu rezidējošo militāro atašeju," par plāniem sadarbības sekmēšanai informēja Pabriks.

Latvijas un Turcijas sadarbība aizsardzības jomā notiek militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir piedalījušies NATO programmas "Partnerattiecības mieram" organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Pagājušajā gadā Latvijas un Turcijas bruņoto spēku karavīri kopā ar sabiedrotajiem no vēl 11 valstīm piedalījās dežūrā NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības (VJTF) sastāvā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu