VIDEO Tiek atjaunots Čevera partizānu grupas pēdējais bunkurs

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Talsu novada mežos tiek atjaunots Pētera Čevera partizānu grupas pēdējais bunkurs. Tā plānota ne tikai kā piemiņas, bet arī patriotiskās audzināšanas vieta, vēsta Dienas ziņas.

Daži gan uzskata, ka bunkurs netiek atjaunots precīzi vēsturiskajā izskatā, taču idejas īstenotāji pārmetumus noraida, jo ar mūsdienu tehnoloģijām atjaunotais bunkurs būs pieejams vēl daudzus gadu desmitus un būs vieglāk sasniedzams arī gados vecākiem interesentiem.

"Tā bija Pētera Čevera misija – nepiekrist padomju varai, nesamierināties ar to un darīt visu iespējamo, lai bremzētu šīs varas nostiprināšanos. Tas vīriem izdevās vairāk nekā piecus gadus," norādīja ''Latvijas Valsts mežu'' (LVM) Nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kalns.

Pēteris Čevers bija Latvijas armijas karavīrs, Latviešu leģiona kapteinis, nacionālais partizāns un nacionālo partizānu grupas komandieris. Nodevības rezultātā viņa vadītā grupa tika sagūstīta, un 1951. gada 24. augustā Čeveram tika izpildīts nāvessods.

Nacionālo partizānu organizācijas biedrs Ivars Zorgenfreijs norāda, ka mūsdienās nemaz nevaram iedomāties apstākļus, kādos partizāni dzīvoja, taču pauž cerību, ka atjaunotais bunkurs labāk palīdzēs izprast mežabrāļu kustību un dzīvošanas apstākļus.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu