Zviedrijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits pārsniedzis miljonu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stokholma, Zviedrija. Covid-19.
Stokholma, Zviedrija. Covid-19. Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijā jaunais koronavīruss konstatēts jau vairāk nekā miljonam cilvēku jeb gandrīz desmitajai daļai iedzīvotāju, liecina ceturtdien publiskotie dati.

"Zviedrijā mums tagad ir viens no Eiropā lielākajiem [Covid-19] gadījumu skaitiem uz 100 000 iedzīvotāju," preses konferencē sacīja Zviedrijas Sabiedrības veselības pārvaldes vadītāja Karina Tegmarka Visela.

Tomēr viņa norādīja, ka pēdējās nedēļās jauno Covid-19 gadījumu skaitam bijusi tendence samazināties.

Kopš pandēmijas sākuma Zviedrijā reģistrēta 1 002 121 Covid-19 gadījums, kas nozīmē, ka ar jauno koronavīrusu inficējušies 9,85% iedzīvotāju, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotie oficiālie dati.

Sabiedrības veselības pārvalde publiskoja vairākus potenciālos situācijas attīstības scenārijus, no kuriem visticamākais ir, ka vīrusa izplatīšanās pierims maija vidū un jūlijā un augustā būs ļoti zemā līmenī.

Cīņā ar pandēmiju Zviedrija tā arī nav ieviesusi stingru karantīnas režīmu, kā to izdarījušas citas Eiropas valstis, bet paļāvusies uz rekomendācijām, kas nav obligātas.

Taču kopš novembra arī Zviedrijā pasākumi cīņā ar pandēmiju ir pakāpeniski pastiprināti, tostarp aizliegts pārdot alkoholu pēc plkst.20 un aizliegts pulcēties vairāk nekā astoņiem cilvēkiem.

Kopš marta kafejnīcām, bāriem un restorāniem atļauts strādāt tikai līdz plkst.20.30.

Neskatoties uz to, ka Zviedrijā plosās jaunā koronavīrusa trešais vilnis, mirušo skaits pēdējo nedēļu laikā ir samazinājies. Varasiestādes to skaidro ar riska grupu vakcinēšanu.

Pēdējās septiņās dienās no Covid-19 miruši 156 cilvēki. Kopš pandēmijas sākuma pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu Zviedrijā miruši kopumā 14 158 cilvēki. Eiropas mērogā tas ir vidējs rādītājs, bet tas ir sliktāks nekā Somijā, Norvēģijā un Dānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu