Covid-19: Japāna pagarina ārkārtas stāvokli

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Osaka, Japāna. Ilustratīvs foto.
Osaka, Japāna. Ilustratīvs foto. Foto: Yukie Nishizawa/Kyodo News via AP

Tokijā un citās Japānas daļās koronavīrusa pandēmijas dēļ ievestā ārkārtas stāvokļa termiņš piektdien pagarināts, turklāt ierobežojumi noteikti arī citos reģionos, kur tie līdz šim nebija spēkā.

Atbilstoši līdzšinējam plānam ārkārtas stāvoklim bija jābeidzas 11.maijā, tomēr tagad nolemts to paturēt spēkā līdz mēneša beigām, pavēstīja premjerministrs Josihide Suga.

"Lielajās pilsētās vīrusa gadījumu skaits ir augsts, bet Osakas un Hiogo prefektūrās slimnīcas joprojām ir pārslogotas," norādīja premjers. "Ņemot vērā šo situāciju, mēs nolēmām pievienot Aiči un Fukuoku apvidiem, kuros spēkā ir ārkārtas stāvoklis, un pagarināt to līdz 31.maijam."

Fukuoka un Aiči tiek pievienoti četriem reģioniem, kur ārkārtas stāvoklis ir spēkā jau divas nedēļas,- Osakai, Hiogo, Kioto un Tokijai, kur 23.jūlijā plānota Olimpiādes atklāšana.

Ārkārtas stāvoklī tiek ierobežota komerciālā darbība - bāri un restorāni ir jāslēdz vai arī tiem jāpārtrauc tirgot alkoholu, kinoteātri un karaoke bāri tiek slēgti.

Neraugoties uz ārkārtas stāvokļa pagarināšanu, daži ierobežojumi, kā vēsta mediji, tiks mīkstināti, ļaujot ierobežotam skatītāju skaitam atgriezties sporta stadionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu