ES iemaksā galvojuma naudu Gruzijas opozīcijas līdera atbrīvošanai (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Gruzijas Apvienotās nacionālās kustības (ENM) līderis Niks Melija
Gruzijas Apvienotās nacionālās kustības (ENM) līderis Niks Melija Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) sestdien pavēstīja, ka iemaksājusi galvojuma naudu apcietinātā opozīcijas līdera Nikas Melijas atbrīvošanai no apcietinājuma, sagatavojot ceļu Kaukāza valsts ieilgušās politiskās krīzes izbeigšanai.

"Šodien tika iemaksāta galvojuma nauda 40 000 Gruzijas laru (9600 eiro) vērtībā, lai nodrošinātu Melijas atbrīvošanu no pirmstiesas apcietinājuma," paziņojumā apliecināja ES delegācija Gruzijā, dēvējot to par "svarīgu soli, kas sperts, lai Gruzijā izbeigtu politisko krīzi".

Kad Apvienotās nacionālās kustības (ENM) līderis Melija varētu tikt no apcietinājuma atbrīvots, šobrīd vēl nav skaidrs.

Gruzija ieslīgusi politiskā krīzē kopš oktobrī notikušajām parlamenta vēlēšanām, kuras opozīcija nosodīja kā viltotas. Opozīcijas partijas atteicās pievienoties jaunajam parlamentam, šādi mazinot valdošās partijas "Gruzijas sapnis" valdības leģitimitāti, un rīkoja masu protestus, pieprasot jaunas vēlēšanas.

Krīze saasinājās februārī, kad policija iebruka ENM mītnē un apcietināja partijas līderi Meliju.

Aprīlī valdošās partijas un opozīcijas pārstāvji parakstīja ar ES atbalstu izstrādāto vienošanos par krīzes izbeigšanu, bet ENM norādīja, ka tai pievienosies, kad Melija būs atbrīvots no apcietinājuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu