Īlons Masks paziņo, ka viņam ir Aspergera sindroms (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

"SpaceX" dibinātājs, "Tesla Motors" un "PayPal" līdzdibinātājs Īlons Masks ASV raidījumā "Saturday Night Live" (SNL) publiski paziņojis, ka viņam ir Aspergera sindroms.

"Es ne vienmēr runāju pareizi - man trūkst intonācijas vai valodas daudzveidības, cilvēkiem tikai tas vien var likties visai smieklīgi," 49 gadus vecais uzņēmējs jokoja savā "SNL" monologā.

"Es šovakar ieiešu vēsturē ar to, ka esmu pirmais SNL viesis ar Aspergera sindromu."

Viņa komentārs izraisīja studijā esošās auditorijas ovācijas.

Aspergera sindroms (AS) ir viens no autisma paveidiem, kas parasti attiecināms uz vieglu autisma formu. Cilvēkiem ar Aspergera sindromu parasti ir grūti iekļauties sabiedrībā, toties viņi daudz vieglāk saskata dažādas likumsakarības, kuras citiem paliek nepamanītas.

Tiesa, daži cilvēki sociālajos tīklos apšaubīja Maska apgalvojumu. Viņi norādīja, ka komiķis Dens Eikroids, kurš ir publiski runājis par savu pieredzi ar Tureta un AS, iepriekš arī ir piedalījies "SNL".

Daži uzskata, ka AS bijis arī Sokratam, Čārlzam Darvinam, Īzakam Ņūtonan un Albertam Einšteinam, kaut arī nevienam no viņiem dzīves laikā diagnoze netika uzstādīta.

Cilvēkiem ar AS ir raksturīgs šaurs interešu loks, kurā iekļaujas visnotaļ specifiskas lietas; tāpat ir raksturīga monotona, gandrīz robotiska balss.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu