Loretas Reides "Peldētājs" iepeld mūzikas jūrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jaunā dziedātāja un dziesmu autore Loreta Reide un pieredzējušais producents Reinis Briģis, kuri sastrādājās pagājušā gada vasarā, dziesmu rakstīšanas nometnē "RIGaLIVE#6", publisko dziesmu "Peldētājs". Vai “Peldētājs” saviļņos Latvijas popmūziku?

Loreta Reide ir dziedātāja un dziesmu autore, kura Latvijas popmūzikā debitēja 2020. gadā, 15 gadu vecumā. Singli "Zāles", "Ieroči" un "Stāvi manā priekšā tu" rotējuši Latvijas radiostacijās, savukārt maijā izdotais EP albums "Ieroči" tika nominēts “Zelta mikrofona 2021” kategorijai "Debija". Dziesma “Peldētājs” sarakstīta “Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports” organizētā dziesmu rakstīšanas nometne “RIGaLIVE#6” pagājuša gada augustā.

Jaunajai mūziķei nometne bija laba atsperšanās platforma, kas motivēja arvien vairāk fokusēties uz dziesmu rakstīšanu un producēšanu. "Rakstīt dziesmas kopā ar citiem mūziķiem ir ļoti interesanti, un procesā daudz var iemācīties pati par sevi," saka Loreta, kas jau ir ieplānojusi producēšanas studijas ārzemēs.

“Man kā vecākas paaudzes mūzikas producentam Loreta simbolizē mūsdienu latviešu jauniešus, kuri ir daudz pašpārliecinātāki, nekā mēs bijām šajā vecumā. Viņi ir brīvāki, bezbailīgāki runāt ar vecāku cilvēku kā līdzvērtīgu, tic savām spējām un nenobīstas atrasties uzmanības centrā. Tā vien šķiet, latviešu cilvēkam raksturīgā pieticība jeb "ko ta es, es jau neko" ģenētiskais kods iet mazumā, un vai tad tās nav labas ziņas? Respektīvi, Loreta, - aiziet, meitene, tā turēt!” sadarbību komentē Reinis Briģis.

Dziesma stāsta par cilvēku, kas daudz runā un maz dara, bet beidzot ir nolēmis uzņemties vadību pār savu dzīvi. Dziesma paliks prātā ar viegli ironisko tekstu un viegli dungojamo piedziedājumu, kas ir Reiņa Briģa pienesums, savukārt Loreta Reide pantiņos uzbūrusi ainu par kopējo situāciju. Radošajā kolektīvā muzikālo artavu devis arī Mārtiņš Rudzītis.

"Lai gan šajā dziesmā galvenā varoņa loma tikusi puisim, mums visiem ir kāda lieta, ko iemācāmies vai uzdrīkstamies krietni vēlāk, nekā bijām vēlējušies,"

saka Loreta. Viņa priecājas, ka dziesma klausītājiem liek pasmaidīt, un piebilst, ka jāatceras – katrā jokā ir daļa patiesības.

"Tā ir labdabīga iesmīnēšana par lieliem vīriem, kas ārpus savas komforta zonas kļūst maziņi," dziesmu raksturo Reinis.

Pie dziesmas videoklipa izveides strādāja pašmāju uzņēmums "371 Production" kura komandā ietilpst šā videoklipa režisors Bruno Rejs Corns un operators/montāžists Marks Landmanis. "Loreta mums deva lielu ideju brīvību, līdz ar to atlika tikai vienoties par videoklipa kopējo noskaņojumu un konceptu. Noķērām īsto "vilni" un radījām šo sapņaino peldētāja stāstu." Vērīgākie videoklipā atpazīs Rīgas pilsētvides ainavu.

Noskaties video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu