8. maijā Latvijas Pasta nodaļās izņemti vairāk nekā 52 000 sūtījumu (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas pasts" logo.
"Latvijas pasts" logo. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sestdien, 8.maijā, ko Latvijas Pasts bija izsludinājis par sūtījumu izsniegšanas dienu, klienti pasta nodaļās izņēmuši vairāk nekā 52 000 sūtījumu. Tas ir jauns sūtījumu izsniegšanas rekords vienā dienā, informē Latvijas Pasts.

Kopš pagājušā gada Ziemassvētku perioda, kurā tradicionāli vērojams sūtījumu apjoma pieaugums un kurā tika sasniegts līdzšinējais sūtījumu izsniegšanas rekords vienā dienā – 42 000 vienību, sūtījumu skaits Latvijas Pastā nemitīgi turpinājis augt. Pašlaik vidēji darbdienā Latvijas Pasta nodaļās tiek izsniegti ap 50 000 sūtījumu, bet būtisks sūtījumu skaits nodaļās mēdz uzkrāties, klientiem tos neizņemot un tādējādi kavējot gan nākamo sūtījumu pieņemšanu un apstrādi, gan izsniegšanu citiem klientiem.

Ienākošo sūtījumu apjoms atsevišķās noslogotākajās pasta nodaļās patlaban pārsniedz pat Ziemassvētku perioda sūtījumu skaitu, kad tas tradicionāli vismaz dubultojas.

Neizņemtie sūtījumi uzkrājas pasta nodaļās, kavējot citu sūtījumu apstrādi un maksimāli ātru izsniegšanu adresātiem. Tāpēc Latvijas Pasts aicināja klientus 8.maijā izņemt savus sūtījumus pasta nodaļās, lai mazinātu tajās uzkrājušos sūtījumu skaitu un paātrinātu sūtījumu apriti.

“Sūtījumu izsniegšanas diena uzskatāma par veiksmīgi realizētu, jo kopējais pasta nodaļās izsniegto sūtījumu skaits pārsniedza 52 000 vienību. Esam pateicīgi visiem klientiem, kas šajā dienā apmeklēja pasta nodaļu un izņēma savus sūtījumus, jo šim procesam bijām mobilizējuši visus spēkus un papildu resursus, ņemot vērā ievērojamo pasta nodaļās ienākošo un izsniedzamo sūtījumu skaitu.

Lai gan 8.maijs bija pārceltā darbdiena, tomēr daudziem šī diena tik un tā bija brīvdiena, tāpēc priecājamies, ka klienti aktīvi ieradās nodaļās un tajās uzkrāto sūtījumu apjoms tika jūtami izretināts,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Visvairāk sūtījumu 8.maijā tika izsniegts Rīgā un reģionā – vairāk nekā 27 000, Kurzemē un Zemgalē klienti izņēma vairāk nekā 7000 sūtījumu, Latgalē – vairāk nekā 6000 un Vidzemē – nepilnus 4000 sūtījumu.

Ienākošo sūtījumu apjoms Latvijas Pastā šogad būtiski pieaudzis. Vidēji 2021.gada maijā Latvijas Pastā ik darbdienu klientiem tiek izsniegts ap 50 000 sūtījumu, un tas ir vairāk nekā vidēji pagājušā gada decembrī, pasta uzņēmumiem noslogotākajā periodā, kad dienā tika izsniegts ap 30 000 sūtījumu, bet rekords tika sasniegts decembra beigās – 42 000 sūtījumu dienā. Jau 2021.gada aprīlī vidējais pasta nodaļās izsniegto sūtījumu skaits veidoja ap 40 000 sūtījumu dienā.

Sūtījumiem uzkrājoties pasta nodaļās, tiek kavēto nākamo ienākošo sūtījumu apstrāde, pieņemšana un izsniegšana citiem klientiem.

Turpinoties Covid-19 izplatībai, vīrusa negatīvā ietekme būtiski ietekmē gan ienākošo sūtījumu plūsmu, gan pakalpojumu sniegšanu pasta nodaļās. Starptautisko sūtījumu plūsma ir ļoti nevienmērīga, vienlaikus bieži ienākot lielam sūtījumu apjomam no ārvalstīm, kas pēc apstrādes Latvijas Pasta šķirošanas kompleksā tiek nogādāti pasta nodaļās un ir vienlaikus jāizsniedz lielam skaitam klientu.

Tajā pašā laikā iespējas apkalpot klientus pasta nodaļās samazinās: vairākos desmitos pasta nodaļu drošības prasību dēļ samazināts uz vietas apkalpojamo cilvēku un attiecīgi – arī kases sistēmu skaits.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu