Ielas kļūst tīrākas: Policija pie jauniešiem atradusi gandrīz kilogramu īpaši bīstamu narkotiku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) uz šosejas pie Saulkrastiem pie jauniešiem atradusi gandrīz kilogramu izotonitazēnu, kas ir vēl spēcīgāka narkotika nekā heroīns, aģentūru LETA informēja VP.

7.aprīlī policija Rīgā aizturēja piecas personas par nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Neatliekamības kārtā tika veiktas kratīšanas trīs personu dzīves vietās Torņakalna, Mežaparka un Pļavnieku mikrorajonā, kur likumsargi vienā no adresēm izņēma 500 gramus marihuānas.

Pie kāda 2001.gadā dzimušā vīrieša dzīves vietā tika atsavinātas piecas MDMA tabletes, vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Kādam 1989.gadā dzimušam vīrietim, kuram šajā grupējumā bija iespējama piegādātāja loma, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Trīs personas no šī grupējuma ir aizdomās turētie.

Turpinot veikt operatīvās darbības, 6.maijā likumsargi, sadarbojoties ar pretterorisma vienību "Omega" uz Tallinas šosejas pie Saulkrastiem apturēja automašīnu, kurā atradās divi 2001.gadā dzimuši jaunieši. Viens no jauniešiem ir minētais cilvēks, pie kura policija iepriekš bija atradusi piecas MDMA tabletes.

Foto: Valsts policija

Automašīnā likumsargi atrada 993 gramus izotonitazēnu. Šīs narkotikas vielas iedarbība uz cilvēka organismu ir spēcīgāka nekā heroīnam, un tā lietošanas sekas ir būtiskākas, smagākas un ilgtermiņa. Iespējams, šīs vielas bija paredzēts realizēt Baltijas valstu tirgū.

Otra persona, kura atradās automašīnā, iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā un personai piemēroja drošības līdzekli - policijas uzraudzība.

Vīrietim, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu apriti, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Foto: Valsts policija

Lai efektīvi cīnītos ar šāda veida noziegumiem, policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot par personām, kuras saistītas ar narkotisko vielu apriti, kā arī par narkotisko vielu tirdzniecības vietām.

Ziņot iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu elektroniski bez e-paraksta portālā "Latvija.lv", vai elektroniski ar e-parakstu, sūtot uz "pasts@vp.gov.lv".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu