FOTO ⟩ Policija, veicot kratīšanas, izņem marihuānu, pistoli, patronas un naudu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pirmdien, 10. maijā, Valsts policijas Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem, Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem un Valsts policijas kinologu ar dienesta suni veica sankcionētu kratīšanu saistībā ar nelikumīgu marihuānas audzēšanu Siguldā.

Valsts policijas darbinieki, veicot vairākas kratīšanas, izņem aprīkojumu marihuānas audzēšanai, marihuānu, pistoli,...

Posted by Valsts policija on Wednesday, 12 May 2021

Kratīšanas laikā tika izņemts aprīkojums marihuānas audzēšanai, digitālie svari, 25 grami izžāvētas marihuānas, 38 marihuānas stādi un aptuveni 578 grami nežāvētas marihuānas, kā arī reģistrēta pistole “Sig Sauer 230”, 65 patronas un 200 eiro skaidras naudas. Saistībā ar notikušo tika aizturēts 1949. gadā dzimis vīrietis, kurš tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par iepriekš minēto tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 264. panta, proti, par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Persona agrāk nebija nonākusi policijas redzeslokā. Šodien, 12. maijā, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Lai efektīvi cīnītos ar šāda veida noziegumiem, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot par personām, kuras saistītas ar narkotisko vielu apriti, kā arī par narkotisko vielu tirdzniecības vietām. Ziņot iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu elektroniski bez e-paraksta portālā latvija.lv, vai elektroniski ar e-parakstu, sūtot uz pasts@vp.gov.lv. Tāpat narkotisko vielu tirdzniecības vietas iespējams atzīmēt arī interaktīvajā kartē - https://web.ic.iem.gov.lv/gis2/index.php .

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu