KNAB veic kriminālprocesuālās darbības Ķekavas pašvaldībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien veic kriminālprocesuālās darbības Ķekavas pašvaldībā, aģentūrai LETA apstiprināja birojā.

Lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu, KNAB pagaidām nesniedz plašākus komentārus, bet sola too darīt, tiklīdz būs iespējams.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB pārstāvji šodien bija ieradušies Ķekavas novada domē, lai pieprasītu nepieciešamo informāciju.

Ķekavas novada dome jau iepriekš, sadarbojoties ar KNAB, ir sniegusi informāciju, bet tagad tas tika darīts klātienē.

Kā piebilda Vītoliņa, viņai neesot informācijas, ka saistībā ar šīm KNAB darbībām domē būtu kāds aizturētais.

Vītoliņa uzsvēra, ka nav tiesīga izpaust jelkādu informāciju par šo lietu un tā esot jāprasa KNAB.

Plašāku informāciju Vītoliņa izpaust nevarēja.

Šī nav pirmā reize, kad KNAB iesaistīts iespējamo nelikumību vētīšanā Ķekavas pašvaldībā. LETA jau rakstīja, ka pērn vasarā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Ķekavas novada pašvaldības deputātam un bijušajam basketbolistam Aigaram Vītolam (LZS) par 30 000 eiro kukuļa pieprasīšanu.

Tāpat apsūdzība vēl vienai persona uzrādīta par starpniecības kukuļošanā mēģinājumu.

Kriminālvajāšanu rosināja sākt KNAB.

KNAB izplatītā informācija liecināja, ka Ķekavas novada dome 2017.gada nogalē izsludinājusi konkursu par kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūvi. Projekta īstenošana sadalīta četrās kārtās.

2019.gada 1.augustā amatpersona pieprasījusi uzņēmējam, kas veic būvdarbus, 30 000 eiro kukuli, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu.

KNAB paziņojumā presei norādīja, ka lietā tika veikts speciālais izmeklēšanas eksperiments.

KNAB pārbauda aizdomas par iespējamu dokumentu viltošanu Ķekavas novada pašvaldībā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā pārbaudīs aizdomas par iespējamu dienesta jeb dokumentu viltošanu Ķekavas novada pašvaldībā.

KNAB 23.aprīlī sācis kriminālprocesu, aizdomām par pārkāpumu pēc Krimināllikuma 327.panta "par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās". Šajā lietā ceturtdien KNAB veica kriminālprocesuālās darbības Ķekavas novada pašvaldībā, aģentūru LETA informēja KNAB.

Minētais pants paredz atbildību par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Lai neietekmētu pirmstiesas izmeklēšanu, KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu un ar to saistītām detaļām, tostarp iesaistītajām personām, patlaban nesniedz.

Saistībā ar šo lietu neviena persona nav aizturēta, un kriminālprocesā pagaidām nav personu, kam būtu tiesības uz aizstāvību.

Tāpat ziņots, ka aizturēšanas brīdī Vītols bija Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks.

Lai gan Vītols publiski noraidījis aizdomas kukuļošanā, viņš paziņojis, ka līdz apstākļu noskaidrošanai atkāpsies no vietnieka amata.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu