Imants Daksis publicē Latvijai veltītu dziesmu un videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Imants Daksis
Imants Daksis Foto: Ekrānuzņēmums

Mūziķis un dziesmu rakstnieks Imants Daksis publicē Latvijai veltītu dziesmu un videoklipu "Brīvības dziņa". Skaņdarba skanējumu veido kokles apvienojumā ar kontrabasu, elektrisko ģitāru un citiem instrumentiem. Mūzikas videoklipa autori ir režisors Jāzeps Podnieks un operators Ritvars Bluka.

"Var iztirzāt videoklipa konceptu un tā izpildes nianses, taču, primitīvi izsakoties, filmējām pieklājīgā pankā - kortelītis, pāris cigarešu paciņas uz dzelzceļa sliedēm pie Zemitānu tilta," komentē Jāzeps Podnieks. "Videoklipā izmantoti arhīva materiāli no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kas dažbrīd harmoniski mijiedarbojas, bet dažbrīd – konfliktē ar dziesmā paustajiem motīviem. Pārējais materiāls operatora-inscenētāja Ritvara Blukas izpildījumā filmēts ar rokas kameru uz Hi8 kasetēm."

Noskaties video

"Brīvības dziņa" ir singls no Imanta Dakša gada nogalē gaidāmā albuma "Vientuļās revolūcijas", kuru ievadīja mūziķa pērn izdotais minialbums "Ilgais ceļš kapos".

Dziesmas ierakstā piedalījušies: Imants Daksis - balss, ģitāra un skaņu efekti, Kristīne Ādmine-Liepa - kokles, Miķelis Vanags - elektriskā un akustiskā ģitāra, Toms Valmiers - kontrabass, Mikus Čavarts - sitamie instrumenti, Mārtiņš Krastiņš - skaņu producents. Mūzikas un vārdu autors - Imants Daksis. Ieraksts veikts ar VKKF atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu