VID sācis kriminālprocesu pret Kazahstānas pilsoni par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret Kazahstānas pilsoni par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā 80 000 eiro apmērā, pavēstīja dienestā.

VID pārstāvji norādīja, ka 2021.gada maijā uz valsts ārējās robežas veikta muitas kontrole kādam Kazahstānā reģistrētam transportlīdzeklim. Transportlīdzekļa vadītājs, Kazahstānas pilsonis, pieteicis skaidras naudas deklarēšanu vairāk nekā 80 000 eiro apmērā, taču, ņemot vērā, ka persona, deklarējot skaidras naudas līdzekļus, nav varējusi paskaidrot un uzrādīt naudas izcelsmes dokumentus, nauda izņemta un persona aizturēta.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā un Krimināllikuma 270.panta pirmajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana lielā apmērā un pretošanās varas pārstāvim, piedraudot ar vardarbību.

Naudas līdzekļu patiesā izcelsme tiks pārbaudīta kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros.

Aizdomās turētā persona aizturēta, un tai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu