LSO sezonas noslēguma koncertu tiešraidīs starptautiskā platformā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gintars Rinkevičs
Gintars Rinkevičs Foto: Jānis Vecbrālis

Ar tiešraides koncertu no Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" 14. maijā plkst.20 Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā svinēs 140. jubilejas sezonas noslēgumu, ko varēs vērot mūzikas aģentūras "HarrisonParrott" straumēšanas platformā "Virtual Circle".

Kā informēja Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere, koncerta īpašais viesis būs pianists Vestards Šimkus. Orķestra 140. sezonas noslēguma koncerta programmā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts un Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija.

Pēc Vēveres paustā, Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts ir vismazāk spēlētais no komponista klavierkoncertiem un atklāj savdabīgu džeza un 20.gadsimta modernistu ietekmi uz romantiski noskaņotā komponista daiļradi. Vēl jo īpašāks šis koncerts būs tāpēc, ka pianists Šimkus izpildīs šī klavierkoncerta reti atskaņotu redakciju. Koncerta otrajā daļā izskanēs Brāmsa Pirmā simfonija, ko komponists pabeidza 43 gadu vecumā, bet galvā briedināja 21 gadu ilgā laika posmā.

Vestards Šimkus
Vestards Šimkus Foto: publicitātes

Biļetes uz koncertu var iegādāties tīmekļvietnē "emusiclive.com". Turklāt piedāvājumā ir arī desmit biļetes, kuru īpašnieki pēc koncerta varēs tikties virtuālā sarunā ar Šimku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu