LTRK: Nākamo ekonomikas ministru ir jāieceļ iespējami ātri (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka / LETA

Nākamo ekonomikas ministru ir jāieceļ iespējami ātri, lai nepārtrūkst sāktie darbi, kas pašreizējos krīzes apstākļos ir īpaši svarīgi, atzīmēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

Vienlaikus LTRK gan arī uzsvēra, ka par ātrumu daudz būtiskāk ir izraudzīties atbilstošu kandidātu, kuram ir spēcīgas zināšanas ekonomikā, kurš ir ar izpratni par uzņēmējdarbību, skaidru redzējumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību un spēju strādāt intensīvā un konstruktīvā dialogā ar uzņēmēju organizācijām.

LTRK arī uzsvēra, ka valstī joprojām ir ļoti sarežģīta situācija, Covid -19 krīze vēl nav pārvarēta, bet tieši ekonomikas ministra atbildībā būs Latvijas tautsaimniecības atgūšanās temps.

"Ir rūpīgi un atbildīgi jāpieņem lēmums par nākamo Latvijas ekonomikas ministru, tāpēc pirms ekonomikas ministra apstiprināšanas, to uzklausīšana un izvērtēšana no valdības partneru puses ir kritiski svarīga," pauda LTRK.

Tostarp LTRK prezidents Aigars Rostovskis atzīmēja, ka nākamajam ekonomikas ministram ideālā variantā būtu jābūt ar pieredzi uzņēmējdarbībā, jāizprot ekonomiskie procesi, jāvērtē labāko biznesa praksi pasaulē un iespējamos modeļus, ko pārnest uz Latvijas ekonomiku, un jābūt skaidram redzējumam par Latvijas ekonomisko uzplaukumu un labklājību.

Jau vēstīts, ka partija "KPV LV" piektdien ekonomikas ministra amatam izvirzīja bezpartejisko uzņēmēju Pēteri Šmidri.

Ziņots arī, ka pēc tam, kad "KPV LV" Saeimas frakcija izlēma atsaukt Jāni Vitenbergu (NA) no ekonomikas ministra amata, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš izpildīja solījumu par Vitenberga demisijas pieprasīšanu, lai tiktu ievērots koalīcijas līgums.

Tikmēr Nacionālā apvienība, uz kuru Vitenbergs pārgājis no "KPV LV", rosinās Kariņu un koalīcijas partnerus vienoties par izmaiņām koalīcijas līgumā, kā arī nodot Ekonomikas ministriju (EM) tās pārraudzībā, izriet no NA līdera Raivja Dzintara paustā. Ja tas tiktu akceptēts, Vitenbergam pavērtos iespēja atkārtoti ieņemt ekonomikas ministra amatu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu