Betona kluči uz Maskavas ielas. Drošība vai drauds satiksmei? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Uz Maskavas ielas Rumbulā nu jau kādu laiku ir ieviesti satiksmes uzlabojumi, pēc kuriem braukšana kļuvusi bīstamāka.

Šeit, uz Daugavpils šosejas Rīgas pievārtē, starp joslām vairāku kilometru garumā izveidota dzelzsbetona kluču barjera, kas aizsedz skatu un rada potenciāli bīstamas situācijas, kad autobraucēji veic apgriešanos braukšanai pretējā virzienā vai no blakus teritorijām grasās izbraukt uz Maskavas ielas.

Ceļu būves šedevru, kas no satiksmes drošības viedokļa ir kā "Polija 1994.gadā", ikviens interesents var aplūkot un novērtēt klātienē, tikai jāņem vērā, ka tā ir paaugstināta riska zona, kurā pat uzstādītās ceļa zīmes neataino reālo situāciju un ir drauds drošībai. 

"Tikpat labi šoferi var nogriezties pa kreisi vai pat iebraukt pretējā joslā. Ir acīmredzams, ka par ceļu drošību atbildīgais cilvēks šeit nav pietiekami iedziļinājies," saka raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots.

Timrots notikuma vietā arī pārliecinājās, ka aiz ceļu sadalošās betona sienas ir redzami tikai pretējā virzienā braucošo auto jumti, bet ne gaismas, kas diennakts tumšajā laikā riskus palielina vēl vairāk. 

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

"Pavērojot šo ceļa posmu, var secināt, ka vairāku kilometru garumā iztērēti betona blāķi, kuru atrašanās vienīgais loģiskais izskaidrojums varētu būt pasargāšana no frontālām sadursmēm. Vai šeit šādas sadursmes iepriekš notika bieži? Šķiet, ka nē. Tomēr rezultātā katrā izgriešanās vietā ir izveidots betona tramplīns, uz kura var "uzraut gaisā" automašīnu labākajās seriāla Kobra tradīcijās. Autovadītājiem šajā ceļa posmā ir jābūt īpaši uzmanīgiem," secina Timrots.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu